Den helvetes soppan...

Jag blir vansinnig. Att det ska vara så FRUKTANSVÄRT SVÅRT att få till ett bra kort på soppa. Trodde aldrig att lite vatten, buljongtärning & avokado skulle kunna ta upp TVÅ timmar av min dag. Men. Så är det - i två timmar flyttade jag runt skedar, porslin & kex... Resultatet? En bild jag kan leva med, men inget som känns så där klockrent. Suck. Nu fortsätter "the cruel mistress of food photography" med saffranspannkaka. Jag känner hur jag redan börjar bli tunnhårig av stress.


Fan... jag kanske bara ska baka lite småkakor istället...

Kommentarer
Postat av: ma

Vilken betydelse har färgerna som en del i helheten? Jag tänkte att soppan har en stark färg i sig. Om soppan läggs upp i en vit/ljus soppskål med en mörkare underfat, i ton som matchar soppan, får du ut en annan effekten. Jag ser på bilden att soppan och skalet på limen skapar en angenäm estetisk känsla, i a f i mina ögon. M

2012-03-14 @ 22:15:12
Postat av: Ida

Naturligvis har färgkompositionen stor betydelse. Jag valde blått för att det kompleterar grönt bra. Limen i vattnet knyter in med soppan - precis som du observerat. Sedan la jag till kexen & den lilla skålen med peppar för att få in lite gult i bilden, en kontrastfärg till det blå/gröna för att bryta lite. Herregud... det här med färger är en hel vetenskap i sig!

2012-03-14 @ 22:22:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0