It might have sucked as a melon scoop...
Haha... Var snäll mot Paul! Och ja, äggallergi är besvärligt och jag har inte riktigt vant mig än. Men ofta går det fint att utesluta det ur kakor (som vanilla bean-kakorna), de ser bara lite annorlunda ut! :)
Jag ÄR snäll mot honom, jag hade kunnat kalla honom för mycket värre saker! :)
Men... alltså äggen... ofta är det ju de som tillför en stor del av fukten i kakorna. Hur hanterar du det, mindre mjöl?
Det är väl inte optimalt, men med extra smör, mindre mjöl och lite mer vätska så brukar det bli bra :)
Var ju tvungen att kika runt lite - tydligen ska det fungera bra att använda mosad banan eller äppelmos som substitut för ägg. Kan tänka mig att äppelmos fungerat speciellt bra tillsammans med kakor som innehåller kanel/kardemumma. Hm, måste prova själv! Det viktiga verkar dock vara att man tänker på att kakor utan ägg inte kommer att resa sig lika mycket, vilket man kan kompensera med lite extra bakpulver.
Åh, bra information! Jag känner mig helt ny på det där med att baka utan ägg. Hittade en sida med veganrecept också, går ju att ersätta det vegetabiliska margarinet med riktigt smör, tänker jag! Men bra för att allt är utan ägg :)
Ja jag såg också att man rekommenderade veganrecept för äggallergiker. Har också stött på förslag som inkluderat mosade plommon samt tofu. Känner mig väl lite tveksamt inställd till det sista alternativet. :)
Haha, då är vi två!
Hörde mig för med kakprofeten Paul & han såg lite gråtfärdig ut när jag nämde tofu som en potentiell kakingrediens. Så jag tror att vi kommer att skippa den versionen!