Different attitude when it comes to food...

Läste ett inlägg om rester av Amy von Sydow - hur det kastas enorma mängder fullt ätbar mat i USA. Här i Canada har jag sett samma attityd, folk är himla duktiga på att släpa hem mat - inte fullt lika bra på att faktiskt äta upp det som inhandlats. Lite tror jag att det hänger ihop med utbudet, det finns ju så mycket att välja på att man lätt blir ha-galen i affären & förköper sig. Dessutom så tror jag att take out/eat out kulturen också sätter käppar i hjulet. Det är lätt hänt att man är så trött vid slutet på dagen att man bara inte ORKAR laga till något till middag - så man plockar upp lite sushi på vägen hem & ignorerar maten som slokar i kylskåpet. Eftersom jag verkligen hatar att kasta mat gör det ont i själen varje gång något åker i "the green bin", så jag försöker laga mat med hållbarhet i åtanke. Vet jag att babyspenated inte håller så värst länge till, ja då blir det sallad till middag. Ser sellerin ledsen ut - soppa eller gryta - & varje gång jag "räddar" någon råvara från sopen så känner jag mig helt lilla huset på prärien duktigt. Paul däremot ser alltid grymt tveksam ut när jag bara "So we will have pork tenderloin and mushrooms for dinner, otherwise I'll have to toss the mushrooms tomorrow". Hans ansiktsuttryck vid de här tillfällerna ser lite ut som om jag sagt "So, I digged out some stuff from the green bin because I didn't really feel like walking to Loblaws". MEN. Eftersom det är jag som står för matlagningen så får han leva med det - att inte kasta mat i onödan är något jag har med mig från det att jag var liten. Pauls inställning till detta är att det är en väldigt svensk attityd & i så fall får jag väl lägga det till listan över "Saker som Sverige är bättre på än Canada".


Dagens DUBBELSVENSKA lunch - överbliven lax från gårdagens middag samt intag av sagda lunch i vårt lilla solrum. Det är nämligen så varmt numera att vi kan äta där ute igen, helt utomhus bangar jag ännu, men snart så! Ännu en sak jag har med mig från Sverige, Paul har sammanlagt i sitt liv aldrig ätit utomhus så mycket som vad han gjort de senaste 3.5 åren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0