You have to try!

Igår drabbades jag av BEGÄR efter viltkött. Har ju vuxit upp på älgkött (japp, hemma hos oss får man till & med älgtacos!) & det är något jag verkligen saknar. Så igår tvingade jag Paul att köpa hjort. Inte älg, men så nära man kan komma här i Canada om man inte tillhör ursprungsbefolkningen & således har jakträtt på älg. Anyway, vi kom hem med våra hjortbitar & jag var glad som ett barn på julafton (eller... som jag på julafton - same, same). Bestämde mig för att testa ett nytt recept & det blev så lyckat! Köttet rullade jag bara i peppar & tryffelsalt & knölade in i ugnen på 150 grader tills det blev cirkus 66 grader varmt & det blev sjukt gott... men såsen, herregud såsen... Så här gör ni världens godaste blåbärssås (för två personer):

1) Hacka en sharlottenlök i fina bitar & fräs i en liten kastrull tillsammans med 1 msk honung
2) Häll ner 1 dl frysta blåbär
3) Tillsätt 1 dl vatten & 0.75 dl rödvin
4) Smaka av med cirka 1 msk flytande buljong & koka upp
5) Red såsen med lite maizena utrört i vatten, jag tog en rågad tesked
6) Smält ner en pytteliten bit smör i såsen precis innan du serverar den


SÅ HIMLA GOTT! Vi serverade det hela med stekt shitakesvamp & rostad palsternacka - fast nästa gång jag lagar det här receptet tänker jag byta ut palsternackan mot något mosigare, typ blomkålspure.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0