Cake decorating 201 - part 2

Som belöning för mitt tidigare lidande så fick jag i alla fall avsluta kvällen på ett himla trevligt sätt, McCalls & del två av min fortsättningskurs! Idag satte vi igång med att dekorera vår låtsastårta. Vi arbetar med glasyr & en teknik som kallas string work. Så roligt, fast enormt petgöra! Kanterna är svårast tycker jag, har problem med att få till det jämnt. Fast jag tänker att det kommer att bli bättre med lite övning - så överlag är jag himla nöjd! När vi hade kommit så här långt som ni ser på bilden nedan fick vi ta en liten paus i cirka fem minuter för att låta det hela torka. Nämligen superviktigt att glasyren inte är blöt när man fortsätter med steg två - som är helt TOKIGT, men vänder nämligen hela alltet upp & ner!


Ah, tungan i mungipan på den vändningen - så nervöst! Fast det ordnade sig tack & lov. Med tårtan upp & ner kunde vi sen lägga på bågar åt andra hållet. Kan tala om att de där bågarna längst ner var så svåra. Fick göra om dem säkert åtta gånger innan saker & ting faktiskt höll ihop & det inte blev en blöt dominoeffekt som drog ner allt jag gjort tidigare.

Sen vänta ytterligare fem minuter & så vända tillbaka åt rätt håll. Hade tur, min glasyr överlevde - men inte alla kring bordet var lika lyckligt lottade. Det svors på ett par ställen kan jag tala om... vilket känns rätt förståeligt. Lite småjobbigt att krascha något man precis lagt tre timmar på ja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0