Nääästan som hemma...

Valborg är en av de saker som jag saknar här borta: majbrasa, gamla gubbar i gula hattar & smällare i norrland & magnoliablom, stadsparken & PARTY i Lund. Här... här var det liksom vilken måndag som helst. En med ständigt regn. Alltså typisk dag då man måste försöka lite extra för att inte bli sjuk av hemlängtan. Funderade runt & kom tillslut på att jag ville ha brocolligratäng (brocolligisch på Idish) till middag! Alltid när jag flög hem till Lycksele på Lundatiden så fick jag bestämma första middagen - vilket i princip alltid blev mammas älgfärspaj tillsammans med just brocolligisch.

So, brocolligisch it was! Eftersom jag är kass på vitsås blev det till att googla &... chock! Brocolligratäng är värsta LCHF-stapelmiddagen! Mamma har serverat den här rätten hur länge som helst & måste således ses som grymt före sin tid. OM hon nu lagat den med lika mycket ost & grädde som de andra recepten... Moi ställer sig tveksam. Liksom föga troligt för en mor som inte anser att pannkaka är mat.


Anyway, med brocolligisch på tallriken & en creemore på det - liten eftergift till Valborg - så kändes det bättre. Inte som hemma, men inte så illa ändå. Om biffen bredvid är älg? Nej, kamel... Brunt djur med puckel som brunt djur med puckel tänkte jag.

Kommentarer
Postat av: ma

Brocolli är en av de bästa "grönisar" som finns på jorden, så därför har jag alltid hållit den aktuell. Idag lägger vi pyttesmå, råa brocollibuketter t o m i salladen och det är verkligen gott. Prova det!

2012-05-01 @ 11:16:31
Postat av: Ida

Håller med, brocolli är en supergrönsak! Gårdagens gisch blev väldigt gott, men inte lika gott som ditt... jag kanske kan få önska mig en middag signerad mamma när ni kommer hit?

2012-05-01 @ 14:29:32
Postat av: ma

Det gör vi, men observera att de man själv lagar till smakar sällan lika gott som det en annan joxat ihop!

2012-05-01 @ 16:33:22
Postat av: Ida

Nä jag vet. Min ugnsbakade lax blir aldrig lika god som farmors, inte heller gravlaxen. Men alla andra äter & verkar nöjda, så det får duga i alla fall!

2012-05-01 @ 16:41:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0