No hunting for me...

Gårdagens middag intogs i solrummet medan årets första åskoväder drog in över Toronto. Som vanligt talar vi om rent bibliska mängder vatten - det bara VRÄKTE ner. Insåg att vår planerade kvällspromenad inte längre skulle vara så trevlig, så vi kastade om lite i planerna, packade in oss i bilen & körde upp till Vaughan Mills för lite outlet-shopping.


Tanken var väl att vi uteslutande skulle titta på byxor till Paul... men de första 20 minuterna av vår lilla shoppingtur tillbringades inne på Outdoor World...

Blir dock ingen crossbow för mig i nuläget. Eftersom jag inte är "landed immigrant" så får jag visserligen köpa en, men jag kan inte ta jaktlicens. Funderar därför på en "vanlig" pilbåge istället. Krävs otroligt mycket mer övning för att bli bra på att använda en sån - så jag tänker att jag kanske har ett blått pass lagom tills det att jag blivit tillräckligt bra. Vi får se... i nuläget är jag dock fortsatt hänvisad till styrofoaminpackat kött.

Kommentarer
Postat av: ingrid

komplicerat land ni bor i. Själv har jag varit i mitt land i fyra månader och äger gevär och signalpistol och har som "invånare" rätt att ansöka om jaktlicens, skjuta en ren per år, och änsöka om fler vapen om jag vill...inte för att jag vill skjuta någonting, speciellt inte våra renar, tycker de liknar mammut i större format, lika vita och fluffiga!

2012-05-03 @ 16:59:20
Postat av: Ida

Canada är ett litet B-land... längtar hem.



Känner mig lite tveksam till att jaga större djur, men kalkon & andra fåglar hade jag inte haft något emot. Men, det får väl vänta tills jag flyttar tillbaka till Sverige & kan ta jaktlicensen där.

2012-05-03 @ 17:10:17
Postat av: Ida

Svalbardrenarna är förövrigt sjukt söta! Ser inte alls ut som renarna hemma som är mer gängliga & loppbitna.

2012-05-03 @ 17:14:42
Postat av: ingrid

Jag vet, de är alla fluffiga vita och har korta ben så de ser ut som mini-renar. Jag blir helt betagen varje gång jag ser en. Men jag tror inte jag skulle kunna skjuta även kalkon. Isbjörn dock, fire away säger jag bara. Men mer i rent överlevnadssyfte, kalkoner inviterar sällan samma livsrädsla!

2012-05-04 @ 08:23:53
Postat av: Ida

Nosen är också helt annorlunda, liten & rund istället för långsmal. Tycker att de ser ut som om de kunde vara med i Pingu, supersöta!



Fåglar har jag inga skrupler med, efter kakadua-incidenten (blev svårt biten när jag var sju) är det liksom jag eller pippin. Så fågeljakt är det jag framförallt känner mig intresserad av.



Björnar överlag, vita som bruna som svarta, gör mig helt skakig i benen... Så hade jag bara haft ett tillräckligt bra gevär så hade det inte tvekats där heller.

2012-05-04 @ 15:09:00
Postat av: Ida

Ingrid, hoppas att du ser detta - har försökt kommentera på din blogg men det fungerar inte. Bloggen vill inte kännas vid min mail-adress (har provat två olika men nope) & vägrar publicera. Kanske något att fråga Metro om! KRAM!

2012-05-04 @ 18:52:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0