Now I've to decide WHAT to make...

Amazon-leverans igår eftermiddag, glädje i huset! Jag för mina böcker & Mumin för kartongen...


Tanken är nu att jag ska försöka mig på min första mer "maffiga" tårta till helgen. Pauls mamma fyller nämligen år på måndag, så på söndag blir det fest. Pauls syster står för maten & jag för tårtan. Mitt problem i nuläget är vad jag egentligen ska baka, det finns SÅ mycket att välja på... dessutom vet jag av erfarenhet att jag tenderar att dras till de mer nyttiga alternativen (hur nyttiga nu tårtor kan vara) med bär & frukt, medan de flesta här i nordamerika verkar gilla konceptet socker extra allt. En sak är säker, det blir "bara" en tårta - inget på höjden den här gången. Lite onödigt med typ ett halvt lager per person...

Kommentarer
Postat av: ma

Jag känner igen argumentet "nyttiga alternativ" som jag även blivit retad för. Men Ida stå på, de är i längden ändå bäst för alla, och dessutom smakar de inte så mycket sämre så att folk låtar bli att äta upp dem. Pa är ett levande exempel på detta idag - bättre sent än aldrig! Kram

2012-05-04 @ 15:09:21
Postat av: ma

Ett litet tillägg; en mors ansvar och samvete gentemot dem som äter hennes mat!

2012-05-04 @ 15:12:11
Postat av: Ida

Du har så rätt mamma. När vi fotade pappas kokbok fick ju Paul äta diabetesmat i mer än en månad - en dag suckade han lite & sa att han saknade pasta. Fick lite dåligt samvete där. Sen hade de en jobblunch bara någon dag senare & Paul drog i sig gnocchi med ostsås. I bilen på vägen hem ringde han & frågade om vi inte kunde fortsätta att äta som vi gjort, han hade så ont i magen av allt vitt mjöl & fett!



& pappa har varit så duktig - är så stolt över honom!

2012-05-04 @ 16:05:03
Postat av: Ida

Oh, & ett tillägg från mig - vill ni att jag ska trycka upp en kokbok till Christers födelsedag? I så fall börjar jag omarbeta den nu så att jag kan skicka iväg ordern så att ni får den när ni kommer hit.



Kram!

2012-05-04 @ 16:06:06
Postat av: ma

Ja, vilken bra idé. Den vill vi ge honom som present från oss alla! Kram

2012-05-04 @ 22:22:52
Postat av: Ida

Ok, då ska jag börja fila på et nytt utkast då! I fall att du & pappa har något recept som ni tror hade passat in så kan ni ju skicka det till mig, så infogar jag det till boken. Kram!

2012-05-04 @ 22:58:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0