Salted Peanutbutter Cookies...

Dagens andra kaksats blev en veganversion för att symbolisera den variation som uppstått bland kakor i det moderna samhället. Ja, & så att Sonya på Pauls jobb också skall kunna äta något... Just det här receptet känns verkligen inte som ett veganrecept, så få saker som skiljer det från ett vanligt, men veganvänligt är det i alla fall!


Lätta att göra & så luktar de så gott av allt jordnötssmör - åh, älskar den doften. Äter det ju inte men kan stå & bara sniffa in doften tills jag blir lite hög! :)

Sätt ugnen på 177 grader. Sikta ihop 3 dl (1.33 cups) vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 0.75 tsk natriumbikarbonat, 1.25 tsk kanel, 0.5 tsk salt & 4.7 dl (2 cups) havregryn. Blanda 1.2 dl (0.5 cups) olja (jag använde raps) med lika mycket jordnötssmör & socker. Tillsätt sedan 1.8 dl (0.75 cups) farinsocker, 0.8 dl (0.33 cups) mjölk (i mitt fall blev det mandelmjölk), 4 tsk malt linfrö/linfrömjöl samt 1.5 tsk flytande vanilj. Blanda väl & tillsätt sedan mjölblandningen gradvis. Häll cirka 2.4 dl (1 cup) jordnötter på ett fat. Helst saltade, men har du inte det hemma så kan du strö över lite flingsalt också. Tag matskedsstora bitar av degen, rulla till kulor, släpp ner dem på jordnötsfatet, platta till & placera sedan på en plåt med bakplåtspapper. Grädd i cirka 10 minuter tills kanterna blivit svagt bruna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0