Bloggen & jag...

Jag funderar lite över bloggen ikväll, hur jag framställer mig själv & min omgivning här. Under alla de år jag bloggat har ungefär allt mellan himmel & jord hamnat här. Allt från resor, Pauls & min hela historia, hemlängtan, fjunbollarna, mitt något osunda beroende av Starbucks... Stugrenovering, bröstcancerforskning & mina funderingar kring bröllopet, framtiden & dåtiden. En salig blandning helt enkelt. Ibland är det glatt, ibland är det ledset & ibland är det så där mittimellan grått. Vissa gånger är jag gravalvarlig & ibland är saker skrivna med en himla dos melodramatik & sarkasm & nu fundrar jag på hur ni som läser bloggen tar denna saliga blandning. Tänker ni att det är så här jag är, tycker & tänker till 100%  - eller förstår ni att jag ibland blåser upp klagomål & problem? För naturligtvis bryter jag inte IHOP TOTALT över soppstänk på skålkanter, eller spanar oroligt mot himlen efter fallande sköldpaddor. Är jag för sarkastisk, framstår jag som för elak, ogin & otacksam i vissa lägen? Ibland tänker jag att det är så, men samtidigt - ska jag presentera en politisk korrekt variant av verkligheten eller se på bloggen som ett bollplank där högt & lågt får samlas med varierande grad av filter? Jag vet inte... vad jag däremot vet är att bloggen är mitt sätt att bearbeta min omgivning & mig själv. Har jag ett problem så hjälper det ofta att skriva ett inlägg här - jag antar att det är lite som en form av virituell beteende terapi!

Kommentarer
Postat av: Jo

Från en som anser sig känna dig väl så är bloggen väldigt du. För mig är det ett sätt att få en Ida-dos trots att vi bor så långt ifrån varandra. Jag vet fortfarande vad som händer i din vardag och det på ett mkt ärligt sätt som är ditt. När jag läser hör jag dig berätta det för mig =)

Kompisar som jag har visat den för som inte känner dig tycker att du skriver väldigt roligt och de förstår din sarkasm och humor.

Stor kram och tack för att du skriver =)

Svar: Tack för din feedback Jo. Dels att du delar farmors syn på bloggen som "en Ida dos" & dels att du skriver att det framgår att bloggen innehåller rätt mycket sarkasm & humor. Det finns naturligtvis en anledning till mina funderingar, men det kan vi ta när vi ses nästa gång. Som blir...? Kan vi få ihop en träff i jul? Kanske med lite Greta-klänningsspan på NK? KRAM!
Ida

2012-11-05 @ 12:19:13
Postat av: Jo

Jag har fortfarande inte knåpat ihop min jul men jag kan till 99% säga att jag vill fira nyår med er =) (ja 100% att jag vill, 99% att jag kan)

Svar: Hade varit så roligt om vi fått ihop det! Som det ser ut nu så åker vi ner till Stockholm den 28e eller 29e. Bestämmer det inom den här veckan, måste boka biljetter asap - ångest!
Ida

2012-11-05 @ 15:28:35
Postat av: Camilla

Jag tycker om ditt sätt att skriva och det är ingenting du ska ändra på, fortsätt precis som du gör. :)

Svar: Tack Camilla! Fick en skopa kritik som hette duga, så jag blev lite tveksam - lite trist om alla som läser bloggen tycker att man är världens markatta.
Ida

2012-11-05 @ 21:27:23
URL: http://fullfartmedtvabarn.blogg.se
Postat av: Alex

bara fortsätt som du gör! Måste vara konstiga människor som tar dig bokstavligt när du "bryter ihop över stänk på soppskålen" =) Tycker aldrig du har framstått som elak eller otrevlig på något sätt! Bilden jag har fått är en väldigt trevlig och omtänksam tjej som får tummen ur och GÖR en hel massa saker. En såndär som man omedelbart tycker om

Svar: Vad fint sagt av dig! Fick en sån törn tidigare att det skakade om självbilden lite. Vilket kan vara nyttigt ibland, tid till lite självanalys & så kommer man ut starkare på andra sidan. Så börjar det känns nu, men jäklar vad ledsen jag var igår. Hoppas du mår bättre nu förresten, du skriver igen så jag hoppas det innebär att illamåendet släppt lite!
Ida

2012-11-05 @ 22:04:37
URL: http://swedishingreece.blogspot.com
Postat av: Jo

Ok, du måste maila mig hela historien för nu är jag MT nyfiken över vad som hänt.

Svar: Oki, mailar dig ikväll. Det är helt knasigt...
Ida

2012-11-05 @ 22:20:32
Postat av: Målvaktsmamman

Nejnejnej...ändra aldrig någonting! Du skriver så bra och jag fnissar gott åt mat, katter och svärmor;) Jag är själv ytterst sarkastisk och ironisk och de flesta förstår grejen...resten kan "gå och dö" som någon i Toronto skulle sagt:)

Svar: Åh, tack! :) Känns skönt att höra! Hade en liten bloggkris där ett tag eftersom jag fick en sån skopa ovett att det var helt sanslöst. Förvisso från någon som ALDRIG skulle ha läst bloggen & som sen gick över alla gränser, men man blir ju lite osäker i alla fall.
Ida

2013-01-30 @ 17:05:40
URL: http://malvaktsmman.blogg.se/
Postat av: Maria

Såklart man blir! Jag som dessutom bloggar om i huvudsak något så oerhört känsligt som ungdomsidrott (känsligt för alla vuxna, föräldrar/ledare/föreningar) får verkligen tänka en och två ggr innan jag publicerar något....just för vår Målvakts skull...meeeen, vänta bara säger jag;)

Ha det gott fina energiska Ida:))

Svar: Kan tänka mig att det kan bränna till ordentligt i de sammanhangen om man blir arg & skriver någon förhastat! Baserat på vänner jag hade under gymnasietiden så var det alltid drama på stallet & drama i skidspåret - inte bara mellan ungdomarna, utan väldigt ofta även mellan föräldrarna!
Ida

2013-01-31 @ 10:06:43
URL: http://www.malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

Föräldrarna är värst! Barnen har oftast inga som helst problem med ledare, uttagningar och spelgrupper..föräldrar har, så jag startade bloggen. Så jag måste ibland förtydliga där att Rickard faktiskt får! mat fast han förlorat en match och att jag kommer älska honom (lite i alla fall;) även om han inte kommer spela i en Toronto tröja:)) Krasst är det detta många vuxna signalerar till våra idrottande barn på riktigt.

Allt gott till kul blogg.

Svar: Men vilken fin mamma du är som matar sonen fastän han inte presterar! :) Nej men jag kan verkligen se framför mig hur föräldrar går igång totalt på sånt här. I mean, minns ju knattefotbollen i lågstadiet - redan där ploppade de galna idrottsföräldrarna upp. :)
Ida

2013-02-01 @ 10:12:59
URL: http://www.malvaktsmamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0