Chocolate Biscotti!

Halva veckan avklarad - så det firar vi med lite bak! Chokladbiscotti för att vara exakt.
Det lukar så gott i hela huset nu! Alldeles varmt & chokladigt!
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka 1 dl pistachnötter & 150 g mörk choklad. Vispa 100 g rumsvarmt smör med 2 dl socker. Tillsätt 3 msk starkt kallt kaffe samt 3 ägg. Blanda 5.5 dl vetemjöl med 1 dl kakao, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver & 1 kryddmått salt. Vispa ihop mjölblandningen med smörblandningen (tips, använd degkrokar) - tillsätt nötterna & chokladen. Forma 3-4 längder av degen (superkladdigt, hjälper om du blöter händerna) & platta ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20 min, tag ut plåtarna & låt dem vila i 10 min. Skär längderna i diagonala snittar, lägg snittytan uppåt & grädda ytterligare 10 min. Vänd på alla bitar & ställ in dem 10 min till på eftervärme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0