Enter - The Nanaimo Bar!
Trattoria har utlyst en tävling som går ut på att man ska fota ett bakverk man gjort själv. Det kändes så himla hand i handsken att jag bara var tvungen att försöka mig på ett bidrag! Efter att ha funderat lite beslutade jag mig för att få med en kanadensisk klassiker i tävlingen - nanaimo bar. Möjligtvis kanadensarnas favoritkaka nummer ett. Paul fick typ en tår i ögat när jag började röra ihop ingredienserna.
För en sats på cirka 16 kakor:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Krossa 250 ml grahamskex & blanda ihop med 125 ml kokosflingor, 75 ml finhackade valnötter, 60 ml kakaopulver & 60 ml strösocker. Smält 75 g smör & häll ned i smulblandningen, tillsätt ett ägg & rör ihop tills allt blandat sig. Pressa ner degen i en 20x20 form klädd med bakplåtspapper. Grädda i 10 min, låt svalna helt på galler.
Smörkräm: Vispa ihop 60 g smör med 2 msk marshanpulver, 0.5 tsk vaniljextrakt, 500 ml florsocker & 2 msk grädde. Bred blandningen över den kalla botten. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme.
Chokladtäcke: Smält 110 g mörk choklad tillsammans med 1 msk smör. Bred chokladen över den kalla kakan, ställ tillbaka formen i kylen ytterligare 30 min. Skär i bitar med en vass kniv.
Kommentarer
Postat av: Jo
Muuuums!
Svar:
Ida
Postat av: Jo
Jag ska alltså försöka mig på dem tycker du? =)
Svar:
Ida
Postat av: karin - trattoria
Hej!
du har vunnit förstapriset i tävlingen på min blogg, stort grattis! Kan du maila din adress till mig på [email protected] så skall jag se till att vinsten skickas till dig. Och du, jäklar vilka smarriga kakor! kram karin
Svar:
Ida
Trackback