Post Halloween Treat...

Så här efter Halloween sitter vi på helt sjuka mängder pumpafrön. Eftersom vi inte gärna kan spara alla till nästa år (eller... det hade vi kanske kunnat om vi släppt en cederdödande bomb över allt land uppe vid stugan... hm, tål att tänka på) gäller det att komma på något att göra av dem. Rostade pumpafrön är ett alternativ!
Sätt ugnen på 150 grader. Smält 1 msk smör tillsammans med 1 msk lönnsirap (eller lika mycket farinsocker eller honung) i en liten kastrull. Tillsätt 1-2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma & 0.5 tsk malda nejlikor. Blanda sist ner cirka 2.5 dl pumpafrön. Sprid ut fröna jämnt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i 45-50 min tills fröna är knapriga, se till att röra bland fröna med jämna mellanrum så att de inte bränns.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0