Det är lite sjukt...

Oki, jag måste erkänna något... När vi flög mellan Toronto & New York i julas hade jag en helt vidrig upplevelse i att personen på andra sidan mittgången snappade upp att jag var flygrädd & sedan "underhöll" mig med alla flygplansrelaterade skräckhistorier han kunde komma på. Det hjälpte inte att Paul bad honom sluta både en & två gånger, gubben bara malde på. De festa av dessa historier har jag kunnat släppa, men dessvärre satte sig en av dem. I korta drag gick historien så här:
 
För ett par år sen kraschade ett passagerarplan rakt in i någon liten östeuropeisk by. Alla personer ombord dog utom den ena av piloterna. För att spä på det här tragiska olyckan lite ytterligare så dog även en rad bybor på marken. Mannen till en av de kvinnliga bybor som dog blev så vansinnig av sorg att han sedan hämnades hennes död genom att skjuta ihjäl den överlevande piloten.
 
Ikväll har vi riktigt oväder här i Toronto, regnet hamrar sidledes mot rutan & det åskar så där som jag aldrig hade upplevt innan jag kom till nordamerika. Nästan non-stop gigantiska blixtrar & dån så att rutorna skallrar. Genom allt oväsen hör jag ändå motorerna från de passagerarplan som går över vårt hus (flygstråk) & jag känner hur det bara kryper i kroppen av obehag... Jag är numera alltså inte bara rädd för att hamna på ett plan som de facto kraschar, jag är även rädd för att ett plan ska krascha rakt ner på vårt lilla hus & ta död på oss allihop. Jag inser ju att detta är helt galet osannolikt & att den där hemska gubben troligtvis bara hittade på allt elände han hävde ur sig för att han var sadiskt lagd - men fobier är dåliga på det här med "en nypa salt". Logiken finns liksom inte längre när man är så rädd för att flyga som vad jag är... Usch vad jag önskar att jag vore "flygplansofördstörd" & inte blivit så himla skadad av den där incidenten på Cypern.  

Kommentarer
Postat av: Alex

men herregud! Vad är de med folk? Förstår inte varför de är så populärt att dra storys om folks fobier (speciellt inte när man SITTER I ett flygplan!).

Min kompis mamma är otroligt flygrädd och när kompisen och hennes kille hade sina föräldrar på middag så satt pojkvännens mamma och berättade skräck historier om flygningar. Trotts att hon VET hur rädd hon är och att dom försöker hjälpa henne att komma över de så hon ska kunna komma ner och hälsa på hos mig...

Bara väldigt väldigt elakt!

Svar: Det var så himla hemskt, man sitter där med gråten i halsen & försöker hålla ångesten i styr & så kommer en vilt främmande människa & bara "Är du flygrädd?!" & följer upp med 50 minuters flygplansolyckor. Hur tänker man då? Går ju inte att göra något heller, det är ju inte som om man bara kan byta plats på flygplanet för att komma undan, eller lappa till honom (som jag helt desperat kände för)... Nej, bara att härda ut & försöka stänga ute hans prat. Gick så där.
Vad jobbigt med din kompis mamma & så otroligt dumt av pojkvännens mamma! Nu vet jag ju inte vad hennes rädsla grundar sig i, men för mig har det hjälpt lite att jag haft flyplanspersonal som sagt åt mig att det är helt naturligt att flygplanet accelererar & att ljuden (ljuden är mitt stora problem då jag konstant oroar/förväntar mig att flygplansmotorerna kommer att dö så som de gjorde på Cypernplanet) i planet därmed förändras - precis som om man sitter i en bil eller en buss som gasar.
Ida

2013-04-09 @ 10:46:37
URL: http://swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

Helt fruktansvärt elak! Om man bara "råkar" börja säga något dumt så borde man ju rimligtvis komma på sig själv när man ser hur rädd personen blir eller som i ditt fall när man till och med blir ombedd att SLUTA. Folk är ju dumma i huvudet.

Vet inte heller riktigt men jag vet att dom varit lite inne på att gå en kurs mot flygrädsla som dom har här på flygplatsen. När dom går igenom allt som händer i planet, varför saker låter osv osv. Många blir tydligen hjälpta när dom vet vad som skall hända och varför man måste släcka ljuset i kabinen, de kommer något konstigt ljud och sådär.

Men de är ju väldigt olika beroende på varför man är rädd. Långt ifrån alla fobier är ju logiska. Jag VET ju tex att blåmaneter är helt ofarliga, men jag drömmer ändå mardrömmar om att folk kastar dom på mig.

Anyway, man tycker ju att folk kan visa lite respekt. Även om jag inte är flygrädd alls själv så kan jag iaf förstå lite hur sjukt jobbigt de måste ha varit. Tänker mig lite hur jag skulle känna om jag låg där och födde samtidigt som någon berättar historier hur massa läkar studenter kommer in samtidigt som man spricker från A till Ö ;)


Svar: Mannen på flygplanet till Newark var bara så sjukt obehaglig överlag, när han inte berättade flygplanshistorier så "underhöll" han oss med att ge oss en inblick i hans världsbild. Som ett exempel så ansåg han att det var ett brott mot hans rättigheter att han inte fick "Blow the head of any fucker that tries to break into my car". Eh... säger man sånt är man inte riktigt normal enligt mig! Jag lovar, hade han varit inne på din förlossningssal så hade han säkert gjort sitt allra bästa för att du skulle må så dåligt som han bara kunde. Helt vidrig individ.
Tror att en kurs hade kunnat vara en bra idé, jag hade tänkte gå en själv när jag bodde i Lund & det var nära till Skurup - fast så flyttade jag hit & så blev det inte av. Fast jag har hört väldigt mycket bra saker om den typen av kurser, så kanske något jag försöker mig på längre fram (jag känner att det är ok att vara så rädd som jag är nu, men får vi barn någon dag vill jag vara lite bättre på att hålla skräcken i kontroll så att jag inte traumatiserar de små stackarna från scratch).

Ida

2013-04-09 @ 17:47:00
URL: http://swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0