Banana Bread...
De som bodde i huset medan vi var borta lämnade ett helt gäng bananer efter sig - de var ju fem i familjen, så vi snackar MASSA bananer. Alldeles för mycket för att Paul & jag skulle kunna ta oss igenom alltihop. I den här värmen började vi närma oss den kritiska punkten för bananernas överlevnad, så goda råd var dyra. Det blev därför till att baka en snabbsats bananbröd!
Bananbröd med choklad
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj eller klä in en limpform med bakplåtspapper (jag smörjde, eller sprayade om man ska vara noga). Blanda fyra mosade, väl mogna, bananer med 1 ägg, 115 g smör, 1.8 dl socker & 60 ml mjölk. I en separat bunke, blanda 3.5 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk natriumbikarbonat & 0.5 tsk salt. Jag tillsatte även 2.4 dl hackad choklad till mjölblandningen. Rör ner mjölmixen i banansmeten, tippa blandningen i limpformen & grädda i 55-65 minuter. Det är viktigt att sätta in formen med limpsmeten i ugnen så fort som möjligt, får blandningen stå mellan ugnen värms upp blir limpan kompakt & seg. Vill man inte använda sig av choklad kan man istället tillsätta nötter eller torkad frukt.
Paul ger bananbrödet 10 bananer på bananbrödsskalan & 8.5 på skalan "allt annat som Ida bakar" - jag tar det som ett gott betyg! Min efterrätt? Melon - fast jag fick dela med Mammut som blev helt tossig & hagalen & försökte hugga melonen från min gaffel medan jag åt.
Kommentarer
Postat av: Jo
Jag äter ju inte själv bananer men har förstått att det går att frysa dem om det behövs. Ett tips till framtiden =)
Svar:
Ida
Postat av: Jo
Jaha, visste du inte. Jag kan äta dem i nödfall men helst inte. Tror jag åt för många övermogna när jag var liten =)
Ok, ja det är ju sant =)
Svar:
Ida
Postat av: Jo
Vindruvor tycker jag om nu =) Där har jag blivit vuxen =)
Svar:
Ida
Postat av: Jo
Jaha, varför då?
Svar:
Ida
Postat av: Alex
är imponerad över hur bra du verkar vara på att ta hand om all mat! De är ju ofta du skriver om olika saker du slängt ihop för att inget skall gå till spillo. De önskar jag verkligen att jag var bättre på!
Svar:
Ida
Trackback