Kakpepp!

Mitt förra inlägg var ju inte direkt det mest peppiga jag skrivit här på bloggen, men det känns skönt att ha det lite mer ute ur systemet. Har tänkt på det så himla mycket & funderat jättemycket på hur människor reagerar på trauman, aldrig att jag trott att min flygrädsla skulle ge med sig lite (åtminstone så här långt, vi får se hur nästa flyg blir) bara för att något annat skrämt mig ännu mer från vettet än den där flygningen då motorerna dog! 
 
I vilket fall, för att väga upp förra inlägget så kör vi på något lite lättsammare i det här inlägget - kakbak! Vi har långhelg här i Canada, så vi åkte till affären &  bunkrade lite mat igår. Allt är ju stängt på måndag & det suger stenhårt varje gång vi glömmer bort det. Anyway, så i affären kommer Paul sättandes med ett paket kakor som han lägger ner i vagnen. Ida zoomar in på kartongen, plast överdrag på plasttuber med kakor. Jag fiskar upp paketet & förklarar att det inte blir några plastkakor - ta tillbaka. Aldrig mer att vi köper sån skit när det är så himla lätt att baka riktiga kakor!
Superlätta havrekakor
 
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda 4 dl vetemjöl med 1 tsk natriumbikarbonat, 0.5 tsk bakpulver, 1 tsk salt & 3.5 dl havregryn. Rör ihop 225 g mjukt smör med 3.5 dl packat muskovadosocker, 2 ägg, 1 tsk vaniljextrakt & 1 msk grädde eller mjölk. Tillsätt mjölblandningen samt 450 g hackad choklad. Portionera ut matskedsstora klickar av degen på bakplåtspapper & grädda i mitten av ungen i 10 minuter. Rotera plåten & grädda i ytterligare 2 minuter. Låt svalna på galler. Paketera i en plåtask eller glasburk - inget plastelände!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0