Paul har lärt sig ett nytt ord!

Farmor har varit här i cirka en vecka nu & så här långt har allt gått hur bra som helst - förutom att vi bråkar om en sak. Vem som ska betala. Farmor vill betala allt & vi vill inte att hon ska betala någonting alls. Som ni förstår går inte den ekvationen ihop. Det här har lett till att Paul har lärt sig ett nytt ord på svenska, "betala", samt att vi återkommande hamnar i smådråpliga situationer. Idag som exempel, farmor ville gå & klippa sig så Paul roddade runt & fick tag på en klipptid hos min frisör. Den låg lite sent, så vi tänkte att det skulle bli lättast med middag på restaurang. Jag presenterade förslaget för farmor:
 
Moi - Så Paul hämtar oss & kör oss ner till Bloor (gatan där salongen ligger). Har vi tid går vi på banken först.
Farmor - Jaha.
Moi - Sen har du klipptid vid sju, så innan dess tänkte vi att vi kunde äta middag.
Farmor - På resturang?
Moi - Ja vi tänkte att vi kunde gå på en trevlig pub & har vi tid kan vi kika in på en jättefin bokhandel också.
Farmor - ÅH VAD BRA! Då får jag betala middagen, så roligt, så bra!
Moi - Men är det det du är glad för på riktigt? Att du vill betala middagen?
Farmor - SKA BETALA!!!
 
Happ... Så dagens middag stod farmor för & det var både Paul & jag väldigt glada & tacksamma för. Fast allra gladast & möjligtvis allra tacksammast var farmor. Lite bakvänt, men väldigt mycket min farmor!

Kommentarer
Postat av: Alex

välkommen till varenda fika/middag/bar häng osv i Grekland =P Där skall alla absolut betala och de trycks ner sedlar i varandras fickor till höger och kastas tillbaka till vänster ;)

Svar: Haha! Låter som om jag ska ta farmor & Paul dit på semester! Har faktiskt tänkt att vi ska åka just till Grekland nästa gång vi åker till Europa, har varit där två gånger & älskade det medan Paul aldrig sett det. Tips på vart det är bäst att åka? Har varit i Athen & Kefalonia tidigare, så hade velat se något nytt.
GOD JUL!
Ida

2013-12-25 @ 00:02:19
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0