Episkt steg!

När jag var 12 sov hela klassen över i vårt klassrum på skolan, ansvarig förälder somnade & Exorcisten åkte in i VHSn. TRAUMATISK upplevelse. Sov i min stackars lillebrors säng typ 3 år efter det. Var bara så sjukt rädd att jag inte fixade att sova ensam eller med lyset släckt. På riktigt så var min största ångest med att flytta hemifrån att sova helt själv. Första natten i min lilla lägenhet i Höör tillbringades med kökslyset på & dörren på vid gavel (lägenheten var typ på 25 kvadrat så det lyste upp rätt bra). I vilket fall, jag har väl så smått kunnat börja lägga det där bakom mig & i förra veckan lyckades Paul faktiskt övertala mig till att se trailern till Warm Bodies. Oki, det krävdes massiv övertalning & tillslut så var det väl mest "what ever, but if I have nightmares I will blame you!" men så såg vi den i alla fall & jag kände hur jag drabbades av tvekan. Kanske jag ändå skulle våga?
 
& så idag, då det var 8 dollar movie Tuesday (ca 50 kr) sa jag "Oki, heck - let's do it!". So, jag har officiellt sett min första skräckfilm sedan jag var tolv år gammal! Det måste ju ses som ett stort steg mot ett modigare jag! Sen tror jag väl kanske inte att det öppnar så där jättemånga dörrar. Tänker att det finns relativt få filmer som handlar om zombies men som samtidigt är väldigt rara, roliga & romatiska! Jo - för den var ju allt det där! Jag skrattade högt vid flera tillfällen & "åh-ade" lite inombords säkert ett halvdussing gånger för att paret i filmen var så där söta att man bara var tvungen! IMDB ger filmen 7.3, Paul 7.5 & jag drar till med 8 - men det är väl mest för att jag är en hopplös romantiker.

Kommentarer
Postat av: Alex

uuh jag klarar inte av skräck i någon form. Dock inte lika illa med mördare och blod som med spöken och övernaturligt. Kunde inte vara ensam hemma på flera månader efter att jag sett sjätte sinnet, och då var jag ändå typ 15 =P Riktig mes när de kommer till sånt.

Svar: Samma här, mördare är inte lika hemskt - så jag har fixat att se tex Scream. Även om jag nu inte tyckte att det var någon speciellt njutbar upplevelse, förstår liksom inte vad folk får ut av den typen av filmer. & allt som är övernaturligt är vidrigt, blir så rädd att jag typ inte vågar någonting. Funderade som sagt en hel vecka på Warm Bodies innan vi gick & såg den & enda anledningen till att jag sa OK var för att trailern var SÅ annorlunda + att zombies inte kändes fullt lika jobbigt som andra skräckfilmskaraktärer (typ vampyrer & varulvar). Är väldigt glad för att jag vågade se den, för den var väldigt bra - men jag är på intet sätt omvänd!
Ida

2013-02-06 @ 07:51:37
URL: http://swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Jo

Jag har också sett trailern till den och MÅSTE se den =) Jag hatar ju också all typ av skräck (skyller dock inte på hard core Exorcisten utan Scream på en buss full med högstadieelever upp till Romme när jag var 13) men den verkar verkligen överkomlig =)

Svar: Jag tror att du älskat den! Faktum var att jag satt där & såg den & bara "jäklar, jag skulle ha sett den här filmen med en tjej så att vi hade kunnat sucka över romansbiten efteråt!". :) Fick blunda då & då, men det är bara för att jag är väldigt dålig på att ta filmer där man vet att någon HEMSKT kommer att hoppa fram när som helst, inte för att det var så vidrigt & blodigt.
Ida

2013-02-06 @ 15:09:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0