Family Check Up!

Idag har vi en riktig genomgång av familjen! Vi började redan imorse med återbesök hos veterinären, allt såg bra ut med Digby så nu har vi officiellt fått klartecken på att ta bort tratten (ehum... det skedde kanske lite tidigare, men det behöver de inte veta). Sen är det min tur klockan 4, tandläkaren & samma för Paul bara timmen efter. Bara Mammut som inte servas idag med andra ord. Jag avundas honom lite måste jag säga, ser så där fram emot tandläkarstolen...

Kommentarer
Postat av: Jo

På tal om något HELT annat; hälsa och tacka din fina fina farmor så mycket för mina jättemysiga sockar. Jag blev verkligen sååå glad =D

Svar: Det ska jag göra! Fast om du har hennes mail-address så kan du ju skicka ett mail & tacka själv, vet att det gjort henne jätteglad. KRAM!
Ida

2013-01-23 @ 20:46:33
Postat av: Matilda

HAHAHAHAHAH Klartecken att ta bort tratten typ tre veckor efter kastrering. Bra Kanada. Svantes sårskorpor har ju redan ramlat av...

Svar: Ja jo... vi ljög ju kanske lite där... typ "Jo men vi tog bort den liiite tidigare, typ för någon dag sedan". Hade känts så onskefullt att ha tratt på stackarn ända tills nu, så hädanefter kommer jag VERKLIGEN att ta alla direktiv med en nypa salt. Oh, & berättade jag att de dessutom gav oss flytande smärtstillande att ge till honom de första dagarna? Kändes lite over kill med tanke på att han var precis sitt gamla vanliga jag minus tratten. Så vi sket faktiskt i det.
Ida

2013-01-23 @ 22:05:33
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Jag frågade om det där med smärtstillande faktiskt, eftersom jag har flytande smärtstillande för katt hemma sedan Iris, men dom sa att katterna får en dos direkt efter kastreringen som räcker ett dygn och det räcker. Det läker så snabbt så att ge smärtstillande är bara onödigt, eftersom de allra katter faktiskt är som vanligt dagen efter...

Svar: Vi var beredda på att ge honom smärtstillande, men så sprang han runt & lekte med Mammut & då kändes det liksom lite fel att pressa i honom smärtstillande. Typ "sluta leka, vi måste droga dig lite mer"... nja.
Ida

2013-01-24 @ 09:42:44
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Hur mycket fick ni betala för kastreringen förresten? Ingår återbesök och det där? Jag gav 590, då var han där 8-13, kastrerades och fick en dos smärtstillande... Billigt, tycker jag!

Svar: Hilviti... frågade precis Paul eftersom det var han som betalada, 2000 kronor gick det på! Känner att det kanske är liiiite överpris med tanke på vad du betalade... Återbesöket ingick ju förvisso, men det var typ en 5 minuters affär så jag känner att det inte riktigt kan motivera den kostnaden!
Ida

2013-01-24 @ 09:43:58
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Paul påpekade dock just att vi passade på att chippa Digby samtidigt, så det drog upp kostnaden. Känns lite bättre efter att han påminde mig om det!

2013-01-24 @ 14:42:26
URL: http://msbree.blogg.se/
Postat av: Matilda

Haha! Tur med chippningen ;) I Sverige så tror jag alla uppfödare av raskatter chippar när katterna besiktas och vaccineras sista gången innan de levereras , kanske ett krav från Sverak? Så, chippning behöver vi svenska ägare inte tänka på! :)

Svar: Så var det definitivt när jag köpte Totte, men här tror jag att det är standard att det är ägarens ansvar att chippa. Vi fick det förklarat för oss som att det är osäkert att chippa kattungarna när de är så små, orkade liksom inte argumentera...
Ida

2013-01-24 @ 21:09:08
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Alltså. Kanada. Osäkert att chippa nästan 3 månader gammal katt? Nje.

Svar: I know. De bara "nej men när de är så små kan chippet flytta på sig & då fyller det ju inte sin funktion". Det här har vi alltså fått från flera håll! Hade ju kunnat argumentera, men i bland orkar jag bara inte. Men, så här till en annan svensk kattägare så kan jag ju säga att jag tycker att det är en himla massa svammel här!
Ida

2013-01-25 @ 14:27:38
URL: http://matildalovisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0