Tuna Tartar...

När vi åkte över till Sverige mellanlandade vi ju i Newark & spenderade lite tid på kanske min absoluta favoritvinbar i världen. Lite otippat med tanke på att flygplatser brukar vara lite av kreaturskringslussande, men i vilket fall - de har sjukt mycket vin att välja bland & himla mycket sauvignon blanc. Så så klart går vi dit! Den här julen valde Paul en kalkonmacka som tilltugg medan jag gick för tonfisk tartar & vilken matupplevelse det var. Jag bara dog lite på stolen, så gott var det. Så naturligtvis var jag tvungen att försöka mig på en efterapning här hemma. Jag hade ju ljugit om jag sagt att det var lika makalöst gott som på Newark, men både Paul & jag var ense om att det var en otroligt trevlig liten middag.
För 2 portioner så där lite på en höft
 
Hacka 150-200 g rå tonfisk i små bitar & krydda med nymald svartpeppar & citronsaft. Tillsätt 2 msk hackad salladslök. Blanda ihop en sås bestående av 3 msk grekisk yoghurt, 1 msk sambal oelek & valfri mängd citronsaft. Mosa en halv avokado & tillsätt 2 msk salladslök, klicka ut blandningen på en tallrik (jag använde en rund liten form med höga sidor för att få en klar kant). Toppa med tonfiskblandningen, tryck till & lägg sedan på ett lager med finhackad gurka & ananas. Skeda såsen över rätten & servera omedelbart.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0