Världens enklaste glutenfria kakor!

Paul har sett ledsen ut de senaste dagarna... det har varit helt slut på hembakta kakor här hemma! OH NO - så kan vi ju inte ha det! Så idag snabbdrog jag ihop den enklaste tänkbara småkaka som finns. Det tog verkligen nolltid från start till färdigt resultat!
Glutenfria jordnötskakor
 
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda 240 ml jordnötssmör med 180 ml strösocker. Tillsätt 1 stort ägg, 0.5 tsk natriumbikarbonat & 0.25 tsk salt. Rör slutligen ner 180 ml choklad i valfritt format (jag valde mini m&m´s men det var bara för att det var allt jag hade hemma) samt 120 ml jordnötter (gärna rostade, salta, om du har det). Forma en dryg tsk av degen till en boll & placera på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda 12-14 minuter, sväng gärna runt plåten halvvägs in i baktiden så att de blir jämt bakade. Låt svalna på plåten i 1 minut innan du för över dem till galler för att svalna helt.
 
I fall att någon annan sitter på en blivande man med nordamerikansk pråbrå.. det kan vara värt att påpeka att GLUTENFRITT inte innebär att kakorna är KALORIFRIA & att det är helt ok om de räcker mer än två dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0