Höstbitar - små mumsiga pumpabars
Vi börjar närma oss Thanksgiving här i Kanada, så affärerna bågnar av allehanda traditionella tillbehör - färska tranbär, jättekalkoner & pumpa-puré på burk. Vi kom inte tillbaka från stugan förrän vid 18-snåret igår & Megha var inplanerad på middag till klockan 19.30 - men jag hann ändå slänga ihop en sats kakor baserat på den sistnämnda ingrediensen. Med andra ord, ytterst snabb-bakade små mumsbitar! Nyttiga dessutom, i alla fall om man jämnför med vad jag vanligtvis bakar. Get this, INGET SMÖR!
Höstbitar - små pumpabars
Sätt ugnen på 180C. Klä in en form som mäter cirka 20x20 cm med bakplåtspapper. Tag fram en stor bunke & rör ner 6 dl havregryn (inte snabbhavre), 0.6 dl mjöl (använd fullkorn om ni vill vara lite nyttigare), 0.6 dl farinsocker/muskovado, 1 tsk bakpulver, 0.5 tsk salt, 1 tsk kanel samt 0.5 tsk av en mix av muskot & krossade nejlikor (eller pumpkin spice om man bor i nordamerika). Tillsätt ett ägg, 1 tsk vaniljextrakt, 1.8 dl pumpa-puré, 1.2 dl mjölk, 0.6 dl melass (testa med sirap om ni inte hittar) & 1.8 dl choklad-chips (använd torkad frukt/nötter om ni vill vara ännu lite nyttigare). Rör ihop alla ingredienserna, bred ut i formen, baka i 20 minuter, låt svalna & skär i små rutor.
Kommentarer
Trackback