Hemmakokt ketchup!

Maria lyckades lista ut vad jag gjorde av den första laddningen tomater, hemmagjord ketchup! Liten applåd här borta i Kanada, jag hade aldrig kommit på att gissa på det alternativet själv! Åtminstone fram till för några år sen i alla fall, för det var då jag först blev introducerad till konceptet. Pauls mor har nämligen alltid kokat sin egen ketchup & hela familjen älskar den till typ allt som kommer i form av kött (mmm... favorit till biffar & köttfärslimpa). Nu umgås jag ju inte med Pauls mamma längre, men innan kalla kriget utbröt fick jag familjereceptet skickat till mig & på så sätt kom det ju ändå något väldigt gott ur den relationen! Det var faktiskt just för det här projektet som jag bad Paul köpa alla de där tomaterna... bara då att han köpte på sig liiite mer än vad som behövdes. 
Man använder inte så jättemycket åt gången, så det här är väl i runda slängar minst ett års förbrukning. Om vi verkligen ser till att äta det med allt. Att koka ketchup är förresten lite kul, man känner sig nämligen oändligt gammaldags eftersom man måste se till att få bort alla tomatkärnor & för det behöver man en sån här mojäng (har ingen aning vad de kallas för så jag kunde inte googla utan var tvungen att fota min egen):
Alltså... nu kanske ni alla sitter på en sån här pryttel hemma, men JAG hade aldrig sett en innan jag fick den från Paul (efter förra årets tomatsåskok som tog mig en hel dag eftersom jag var tvungen att använda en vanlig sketen sil) & jag tycker att det ser ut som något taget direkt från ett hembygdsmuseum! Jag känner mig helt bondmorig där jag står & vevar runt handtaget & trycker ut all tomatsaft medan kärnorna smidigt nog stannar kvar i tratten. Har man inte en sån här anordning hemma är det helvete att koka sin egen ketchup, så jag lägger inte ut det jättelånga receptet om nu inte någon av er bara "Men jag ärvde en sån av gammelmormor & har aldrig vetat vad jag skulle göra av den!". I så fall kan ni ju lämna en liten kommentar så fipplar jag ner receptet åt er där. Till er andra, ska se om jag kan hitta på något lättare tomatrelaterat recept idag i fall att ni också sitter på ett halvt fält & behöver inspiration!

Kommentarer
Postat av: Maria

Woop woop!! ...och näääe, aldrig hört talas om dylika tomatseparerare:) Men måste erkänna att jag kasnke var nååågot ironisk. Inte trodde jag att man faktiskt gjorde egen ketchup -en i världen skulle jag kanske kunna tänka mig...Ida:))


Svar: Skönt att det inte bara är jag som tycker att det är ett lite alien köksredskap. När Paul gav den till mig var det verkligen bara "Eh... jaha?".
Kanske ska bli mitt nya day job då, världens enda ketchup kokare! :)
Ida

2013-09-13 @ 14:03:02
Postat av: Målvaktsmamman

Du kan så mycket bra och roliga saker så du skulle lätt överleva som Mångsysslare:)

Svar: Åh! Den titeln gillar jag, måste bara hitta någon som anställer såna!
Ida

2013-09-13 @ 19:28:05
URL: http://www.malvaktsmamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0