Tomato overload...
Jag har ett sopprecept men det innehåller bara två... Kan ju iofs göra dubbel sats fast då sitter du på enorma mängder soppa och inte jättestor skillnad i tomatlagret... Men säg till om du vill ha det. Du skulle kanske kunna göra egna krossade tomater om du brukar använda det? Vid tillagning av klassiska rätter som köttfärssås och lasagne.
Lägga in tomater?
Hahahahaha.hahahaha! Well..ketchup?!
Salsa med tomater?
Angående "en": Jag skriver det av könsneutral anledning, för att det helt enkelt är ett mer "korrekt" sätt att skriva om en generell person, eftersom "man" reproducerar mannen som norm. När "man" används så ska det ju syftas till något generellt och inte till ett kön, vilket "man" gör. Jag tror till och med att språkrådet rekommenderar "en" framför "man" nuförtiden, så var det inte för några år sedan när jag började använda den (som till stor del beror på min utbildning, jag är ju trots allt genusvetare). Sen så är det ju lite roligt, för här på västgötaschlätta så används "en" dialektalt också :)
Jag kan tycka att det finns en tendens till överanvändning av man, när en egentligen pratar om sig själv. "man tror ju att det aldrig ska hända" - liksom, vilken man? Du menar väl dig själv?
Jag vet faktiskt inte exakt hur det ser ut, jag tror att det på något vis beror väldigt mycket på personer och speciellt personer i ledande positioner. DN har uppmärksammat "en" i en artikel (http://www.dn.se/kultur-noje/ordet-man-blir-en-i-kampen-for-jamlikhet/)
Hen är ju precis som en ett könsneutralt alternativ till en generell person, och inte om att avköna barn eller vuxna. Det ska ju inte ersätta hon eller han, utan användas framför allt när det handlar om när en inte vet könet på en person, eller om personen ifråga själv inte vill könas i språket. Min syster brukar sjunga "hen" i "En sockerbagare" - för att sockerbagare kan ju faktiskt vara både en kvinna och en man.