Eko-rengöring!

Symaskinen & jag börjar bli allt mer bästis & bundis, det är mycket mindre frustration & mycker mer skaparglädje nuförtiden. Känns väldigt bra! Dock har ju tålamod & jag väl aldrig riktigt gått hand i hand, så alla projekt hitintills har varit små eller jättesmå - så att det inte tar oändligt lång tid mellan start & mål. Himla smidigt då att så många som jag känner väntar smått, då finns det ju mini-människor att tillverka saker åt! Alla blivande mammor råkar också vara mycket miljömedvetna - plats på scen, ekorengöring a la Ida! Här använder ju mammor över lag färdigblötta & parfymerade tvättlappar till sina små. Har rätt svårt för att se min svägerska direkt studsa runt av glädje i att köpa engångs parfym förpackat i plast, så jag rotade reda på en handduk som sett gladare dagar & satte saxen i den. Med ett bakstyckte i lite färgglatt bomullstyg känns det som ett mer ekorätt tvätt alternativ för små babyrumpor!
Bara att blöta, använda & kasta i tvätten. Fast... så kom jag på, vad gör de om de är ute på stan? Råkade sitta på lite PUL-tyg, alltså vattenavvisande tyg som är mer ekovänligt, så jag sydde ihop en liten ficka för oanvända & använda tvättlappar.
Funderade först att sätta knappar på den, men sen kom jag ihåg att jag fortfarande har en massa kardborreband så då blev det det istället. När jag ändå höll på beslutade jag mig för att vara lite mer eko jag själv, håller ju på & sminkar av varje kväll med engångsbomullsrondeller... tänkte att jag i alla fall kan testa att sy ett gäng små lappar som jag kan använda istället!
Väldigt pillergöra eftersom de är så små, så jag sydde bara fyra. Tänker att det är bäst att testa först innan jag börjar massproducera, fungerar det så kommer jag dock att byta helt. Totalt onödigt att släpa hem en massa bomull från affären om jag kan använda mig av lite tygrester som jag ändå har här hemma! Tvätta ska jag ju lika så göra, så det är inte direkt som om det skapar massa merjobb! Snarare att det räddar situationen lite - så många gånger som jag trött som tusan vacklat upp för trappen bara för att inse att det är slut på bomullsrondelller & att jag måste improvisera kvällsrengöringen med luddigt hushållspapper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0