Canadian building standard 2...

Som sagt, jag brukar ju vara mindre imponerad av hur saker & ting byggs här i Kanada. Fast än lever hoppet, för när Paul sa att han var lite tveksam till att bryta bort en taklist i vårt temporära sovrum var jag helt orealistiskt optimistisk & bara "Nej men det är inget att oroa sig för!"... 
 
FEL
Pauls vs. Idas intuition: 1-0
Tillåt mig presentera - Kanadensisk lösning på problemet "Oj, vi var för snåla när vi köpte gipsskivor till taket"... Så nu vet jag det för framtiden. I fall att ett rum sitter på en enda fattig list längsmed en vägg utav fyra så innebär det inte att den förra byggledaren ville dekorera lite men satt på en budget som inte riktigt höll hela vägen!

Kommentarer
Postat av: Anna

Ha ha kan bara skratta åt eländet. När vi var i vårt hus på visning hadevde gömt vatten mätaren med en byrå och elskåpet med en tavla. När vi flyttade in hade de tagit bort det så att det var ca 2kvm hål i väggen.... Angående vara ensam med baby. Du kan få en sådan baby som vi hade. Var tvungna att stanna på BB fem dagar pga gulsot och trög start av ammandet. Å andra sidan så sov hon redan första natten hemma så bra Attikas trodde hon hade dött, vaknade efter dryga fem timmar med sprängande bröst, och var då tvungen att väcka henne för att mata. Min man jobbade vid tiden för födseln i USA, och vi ville inte att babyn skulle födas där så jag stannade i Norge där vi då hade vår bas. T var tvungen att åka tillbaks till USA tre dagar efter att vi kommit hem från BB, fick därefter vänta åtta veckor på att M's pass skulle fixas, så det var jag och en baby ensam i Norge, familj i Sverige och England i åtta veckor innan vi kunde åka över till USA. Gick jättebra för då kunde jag sova när babyn sov etc så vi hade redan hunnit få in regelbundna sovrutiner med en baby som sov upp till sju timmar på natten när vi åkte över till USA. Lättaste resan någonsin, hade med åkpåsen från vagnen och matade vid landning och uppstigning, så som sagt du kan ha tur och få en sovande baby så varför vara orolig för det motsatta. Kan ge ett tips som låter knäppt men som fungerade för oss. När jag gick och la mig så under de sista två månaderna av graviditeten spelade jag en speldosa nära magen, när M sedan föddes fortsatte jag med att så fort jag la henne så spelade jag speldosan och hon låg och lyssnade på den och kom in i sovmodus.... Låter knäppt men såg skillnaden när vi glömde att sätta på speldosan! Lycka till!

Svar: Nej men hjälp - kul att börja med att försöka hitta någon ny pryl för att gömma hålet med! Fast som sagt, man lär sig ju skratta åt tokigheterna!
Åh, tack för tipset med speldosan - det ska jag nog ta fasta på. Måste bara hitta en speldosa som vi båda kan leva med. Hade en clownspeldosa som liten som jag fortfarande älskar, men Paul & alla andra bara ryser åt den. :) Jätteskönt att höra att ni klarade er så bra också, kändes lite jobbigt ett tag i & med att vi är så "underbemannade" i jämnförelse med Pauls syster & hennes fru. Fast nu ska jag verkligen försöka ta till mig vad du & andra har skrivit - att det är rätt skönt att vara själv & att det inte är någon idé att måla fan på väggen!
Ida

2014-08-26 @ 20:29:04
Postat av: Anna

Attikas= att jag Sorry!

2014-08-26 @ 20:32:10
Postat av: Målvaktsmamman

Hahahahahaha...jag dööör vad roligt! ...för oss som tittar på ialla fall;)

Svar: Jo men man måste ju skratt åt det hela - det är så tokigt! Det som är så vansinnigt är ju att det inte bara är begränsat till ett hus, jag har bott i tre hus i Kanada sen jag kom hit & jag tror inte ett enda av dem paserat en svensk husinspektion. Ta förra huset som exempel, vi hade en garderob i hallen & huset var så snett att vi var tvugna att pressa med handen på övre delen av dörren & skjuta in underdelen med foten för att kunna stänga dörren... Hängde vi något helt rakt med vattenpass, ja då såg det sjukt vint ut i förhållande till alla fönster, dörrkarmar & hörn. Så vi fick hänga allt lite på sniskan istället! :)
Ida

2014-08-26 @ 21:11:39
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0