Dagens mindre lyckade...

Paul får ju ingen pappaledighet eftersom de inte tror på konceptet här i Kanada, så fastän han har sparat all semester som går är det bara att inse att det kommer att vara en period då det enbart är en pyttenliten Baby C, jag & katterna i huset. Har ju ingen aning om i vilken form jag kommer att vara i då, jag hoppas så klart på det bästa men sätter förväntningarna lågt & håller tummarna för att det inte ska bli alltför chockartat. I vilket fall, igår kom jag på att det kanske inte är så smart att jobba järnet för att få klart vårt sovrum på andra våningen om det innebär att jag i helt skadeskjuten form måste ta mig upp & ner för trappen varje gång jag behöver äta. Så jag kläckte tanken att vi kanske ska fortsätta bo temporärt i vårt framtida TV-rum på första våningen - åtminstone tills dess att jag känner mig mer stadig på fötterna. Paul nappade direkt på förslaget & vi körde ut till Home Depot & kittade på oss en burk Martha Stewart färg & idag började alltså pimpet av sovrummet/TV-rummet. Paul jobbade hemma & satt i vardagsrummet & arbetade medan jag målade, allt kändes prima & det var så skönt att få täcka över den gamla fula färgen! Fast så skulle jag gå ut ur rummet & passerade den vägg jag målat först & lyckades spana in en liiiten, liiiiten, bubbla på väggen. Nu är det så här med mig, jag har någon form av pet-tvång. Jag kan bara inte låta bli att pillra på lösa hudbitar, klämma pormaskar & peta bort sånt som är "fel". Så den här bubblan... jag visste ju att jag borde låta bli, vända bort huvudet & bara låtsas som om den inte satt där den satt men det GICK INTE. Så jag petade & petade lite till & rev bort en liten flik & sen kom paniken... När jag väl ropade "Eh... honey, can we brainstorm a little?!" såg min nymålade vägg mer ut som "övergivet hus i Tjernobyl".
Paul såg lite trött ut, men tack & lov mest för det totalt undermåliga grundjobbet som någon tidigare ägare presterat (målat över puts som inte fått torka helt). Nu så här några timmar senare har han skrapat & sandat ner alla ojämna kanter & spacklat över hålet en första vända. Omgång nummer två åker på imorgon & sen hoppas vi få allt färdigmålat & fix till helgen. Men alltså... memo till mig själv, det behövs inte alltid petas så himla mycket! Det är OK att för en enda gångs skull hålla fingrarna i styr!

Kommentarer
Postat av: Alex

hahahaha skulle gjort precis samma sak! De kryper i hela kroppen på mig och jag KAN INTE tänka på något annat om de är något petvänligt som jag försöker ignorera.

Men jag måste ju säga att du verkar ha fått tag på den mest tåliga mannen någonsin ;)

Svar: Men alltså, vad är det där tvånget?! För det är verkligen ett måste att peta, jag kan bara inte hålla mig! Total apvarning. Har samma sak med hårstrån på fel ställen, det är så hemskt att jag har svårt att titta på kvinnor med strån i ansiktet - vill bara sträcka fram handen & rycka till!
& Paul är ENORMT tålmodig - du skulle höra honom på telefon när hans föräldrar har datorproblem. Mannen förtjänar en medalj! Det enda han typ inte fixar med mitt petande är om jag bränt mig & drar bort lös hud, då dör han "rysdöden" - han har nämligen en fobi mot att dra bort lös hud (tänker att det ska fortsätta dra tills det blir ett djupt sår).
Ida

2014-08-21 @ 13:56:49
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: sandra

Haha, men Ida.. det är väldigt roligt att få följa er i ert hus projekt :)

Svar: Ja jag vet... det blev inte riktigt som jag tänkt mig där, hålet växte liksom mycket mer än vad jag någonsin trott! :)
Jättekul att höra att det i alla fall är roligt att följa med i hur arbetet går!
Ida

2014-08-22 @ 18:10:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0