Det stora lipandet...

Jag har väl aldrig varit den mest lipiga personen, djur som dör sure, men inte ledsamma nyheter, filmsorgligt eller "Nu ska vi sluta skolan & aldrig mer ses". Men NU, sista veckan eller så har jag helt plötsligt blivit jättelättrörd & jag kan ju liksom bara anta att det här är något graviditetsrelaterat. Det började för någon dag sen, Paul & jag var ute i bilen & han sprang ut lite tvärt för att hämta något i en affär & jag satt kvar & läste nyheter på mobilen. Öppnade en artikel om IS & kastades rakt in i en historia om hur alla män & pojkar i en liten by skjutits ihjäl - utom två som lyckats överleva. Överleva, men med alla kvinnor & barn bortförda & bröder & pappor döda. Vanligtvis hade jag blivit upprörd, men mest arg, nu... Paul kom ut till bilen precis när jag läst klart & där satt jag & bara storgrät. Sen dess har det rullat på. Gråter över en historia om en kvinna som överlevt cancer & fått ett litet ett mirakelbarn nästan ur tomma intet. För att det är så fint att hon inte bara överlevde bröstcancern utan även vann en helt oväntad seger. Gråter över en historia som Paul berättar för mig & allra mest över lilla Bens teckningar av sin familj. För att jag kan sätta mig in i paniken de kände när allt det här hände & för hur fint de tagit sig igenom det hela.
 
Nu är det väl inte så jättekonstigt att bli påverkad av de här historierna, på olika sätt är de ju alla väldigt starka - liv & död påverkar, så är det ju bara. Men så i förrgår, vad jag ser som det totala lipgenomsläppet - vi är ute & åker i bilen & en häst börjar springa längsmed staketet på sin hage & jag bara "Buhuhu... It is SO pretty!" & någonstans här kapitulerade jag väl & kände att det VERKLIGEN kommer att bli en omställning att bli mamma - klart att jag förväntar mig en känsla av "före" & "efter", men tidigare hade jag helt enkelt inte räknat med att det skulle involvera min rördhetsgrad. Well, it seems like it does. 

Kommentarer
Postat av: Alex

haha vad jag känner igen mig! men för mig har de nästan blivit värre efter födseln. Ok jag har släppt lite på de där "en vacker häst som springer" gråten men allt allt som rör barn/små barns föräldrar kan få mig att hulk gråta. Jag kan gråta när jag ser hemlösa eller andra som på olika sätt har de svårt för mina tankar går direkt till "en gång så var han/hon någons lilla bebis. En mamma som pussade på henne och funderade över hur livet skulle bli för den lilla och så blev de såhär." och så kommer tårarna.

Och den där med lilla ben... gud läste bara de som var där på första sidan men vilken fruktansvärd känsla att se sitt barn bara helt plötsligt försvinna på de viset. Och vilken reaktion från föräldrarna!

Svar: Först av allt - vad skönt! För man oroar sig ju liiite för att man ska vara ensam om det här & på så sätt rätt många steg närmare psyket. :)
Sen, hästen... det var så pinsamt för jag började lipa lite tyst & Paul bara "Are you in pain?" följt av "Is it the baby, you can't feel it move?!" när jag skakade på huvudet & SEN kom den där om hur fin hästen var... Paul var i & för sig snäll & sa att det var en väldigt fin häst, & dessutom en glad & frisk en eftersom den sprang så glatt, men han måste ju ha tänkt att jag tappat det helt! Happ... men det är alltså bara att ställa in sig på att det ska bli än värre, bra att veta!

& har du tid & det fungerar, lyssna på intervjun med föräldrarna som hoppade över klippan. Helt galet men samtidigt så självklart!
Ida

2014-08-19 @ 19:58:51
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

hahaha gud vad han är gullig!
Kommer ihåg när jag låg och hulkade om att vi MÅSTE se till att åka på picknick med barnet. haha ingen aning om varför just de var så viktigt, och inte har vi varit på någon picknick heller... Kanske dags för de;)

skall ta och lyssna på den nu!

Svar: Hemskt gullig, det var väldigt fint med förståelse mitt i allt det tokroliga lipandet!
& klart ni måste se till att åka på picknick nu! Fixa fint med korg & allt - jordgubbar till Isabella & kanske lite vin till er. Låter ju som en så otroligt mysig sak att göra ihop som en liten familj! Oh, & såpbubblor så att hon kan jaga dem!
Ida

2014-08-20 @ 22:52:07
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0