Fruktstund!

Barnmorskebesök igen & hjälp vad jag älskar att gå dit - de är så himla gulliga & trevliga att det bara känns roligt. Visst, är väl alltid lite smånervöst precis innan de hittar hjärtslagen, men överlag är det en helt vansinnigt trevlig timme fylld med allehanda småprat. Idag träffade vi Mitra, som är vår huvudbarnmorska & hon lugnade ner mig ytterligare kring frågan om hur mycket hjälp som behövs när babyn väl är här. Som hon sa "I min kultur (Iran) är det tradition att kvinnan bor hemma hos sin mamma precis innan förlossningen & sen stannar hon där de första 10 dagarna. När jag fick mitt första barn gjorde jag det... det var inte bra, hon bestämde allt. Jag försökte säga att jag ju också hade koll, jag var ju trots allt barnmorska, men då fnös hon bara & sa att vi kunde prata om det när jag fött sex barn. När barn nummer två kom hade vi emigrerat hit, jag säger inte att det bara var på grund av det här... men det var lite lugnare att vara själv om vi säger så". Den typ av ärlighet som jag verkligen uppskattar! Anyway, Mitra tipsade också om att jag ska införa en kiwi om dagen i min diet (för att hjälpa tarmarna på traven) så från & med nu gör fruktstunderna återigen entré i mitt liv. Himla mysigt faktiskt, speciellt i kombination med en alldeles ny härlig tidning om möbelrenovering!
När vi checkade ut tidningen på mataffären informerade kassörskan oss också om att Guelph kör sin årliga "Furniture swap day" nu till helgen. Alla som har extramöbler ställer helt enkelt ut dem på sina uppfarter & så är det fritt fram att köra runt & se om det är något som känns lockande - helt gratis! Kunde alltså inte ha plockat upp en bättre tidning & jag känner mig nästan yr över möjligheterna som plötsligt öppnade upp sig här!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Härligt att barnmorskan du har nu är så härlig!! Med tanke på vad du stött på tidigare :) Och visst är det skönt med lite hjälp när barnet är fött, men det kommer gå galant! Jag skulle nog hellre vara ensam än tillsammans med mor eller svärmor ;) Kanske nån timme då och då för att få in lite sömn (om man nu inte kan sova när barnet sover förhoppningsvis!) eller en lugn dusch :) Kul med möbelbytardag!!

Svar: Hon är underbar! När det kom till att ha någon annan där för att hjälpa till sa hon att hennes grundregel var att folk var välkomna i fall att de diskade, lagade mat eller städade. Inte tog över vården av barnet, för då står du där utan dina egna rutiner när hjälpen åker hem & då är det väldigt lätt att känna sig helt toast. Lät väldigt vettigt tyckte jag!
& ja... nu när jag tänkt ett par extra varv så känns det väldigt skönt att det bara blir vi två/sen bara jag med lilla C. Tror att tillskottet mor/svärmor lätt urartat i katastrof. Kanske inte exakt vad man behöver i det läget!
Ida

2014-08-29 @ 02:30:35
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Malin C

Oh byta möbler?! Kul!!
Hur ofta går man till BM hos er? Här har det varit väldigt sporadiskt än så länge men efter nästa besök på fredag blir det var tredje vecka sedan varannan. (Kommer dock få lämna prover oftare på grund av min blodgrupp.)

Tarmarna? Oh the joy! Just dem som håller mig vaken i natt. :/

Svar: Jättekul - jag ser verkligen fram emot att åka runt & spana!
Här går vi först en gång i månaden upp till vecka 28, sen blir det varannan vecka & på slutet (osäker på vilken vecka dock) blir det varje vecka. Sen när babyn väl är född kommer de på sex hembesök innan vi behöver åka till dem för koll. Känns väldigt bra & tryggt. Idag visade hon vart lilla Cs huvud låg, så det var hemskt häftigt att faktiskt känna det!

Eller hur... sjukt jobbigt. Kan tipsa om lite andra knep hon föreslog för att må lite bättre:

1) Drick ett glas vatten cirka 10 minuter innan frukost varje dag
2) Drick 10-12 glas vatten/dag
3) Ät en kiwi per dag eller ett päron om du inte gillar kiwi
4) Köp fikon, blötlägg & drick vattnet samt ät frukten
5) Rör på dig regelbundet, helst en timmes promenad per dag
Ida

2014-08-29 @ 02:52:57
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0