Hemskt goda nyheter!

Jag klockar ju in på en ny vecka varje fredag. Vilket innebär att det plingar till i min inkorg & så får jag en liten beskrivning av läget - för baby, för mig & lite så där allmänt vad som gäller. Eftersom Paul i regel åkt till jobbet lagom tills jag vaknar ur min morgonkoma sparar jag alla dessa mail till lördagsmorgonen, då vi kör högläsning i sängen. Idag levererade nyhetsbrevet för vecka 24 en helt fantastisk liten godbit! Enligt the internets är det nu läge att sätta ihop en lista över allt som måste göras i huset & SEN är det upp till MAKEN att se till att sagda lista blir omsatt i praktiken. Så hemskt lägligt! Jag började med att sätta Paul på att såga golvlisterna till köket:
Sen fick han måla lite, två lager tyckte han men jag sa "Nepp, nepp, nepp, här i huset gör vi saker ordentligt - tre lager!"
Han knorrade lite & målade slarvigt, så jag bestämde att han inte förtjänade middag - istället fick han kånka ut köksdörren & sätta på en ny list på undersidan.
Själv bidrog jag med instruktioner, så som att han var tvungen att torka av dörren ordentligt (som sagt, ledordet här i huset - bara att vänja sig) innan sagda list skruvades på, samt såg till att Baby C fick middag. Dagens ansträngning från min sida. Dessvärre med take out mat istället för hemmalagad middag eftersom mannen jobbade för långsamt för att hinna bära in spisen i köket i tid. Dessutom blev det lamm souvlaki igen eftersom vi låg efter rent tidsmässigt på det schema jag skapat & det var det närmsta ställe där Paul kunde hämta mat åt mig. Suck... hur jag tvingas lida.
Eller... så var det mer "Hahaha, det var det dummaste! Alltså, så om någon är ensamstående - är det kört då? Får den stackars ungen sova i en utdragen byrålåda om det inte finns en man i huset som kan pimpa hemmet?!". På riktigt, det här kändes bara som ett sånt sjukt förlegat råd - så jag jobbade på som vanligt & farmor, Paul fick middag han med!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Hahahahaha! PERFEKT! Ja, men passa på när brevet säger det. Jag tycker du behandlade Paul rättvist. PÅ den första bilden såg han ju glad ut och sen gick det utför. Det var tungt för honom ;) Ja, men verkligen konstiga råd! Förlegat och gammalt. Jag tror Nordamerika ligger generellt efter vad gäller såna här frågor :) Skönt att du hjälpte Paul OCH att han fick middag!

Svar: Först betedde jag mig som om det var julafton & bara TJOADE i sängen! Sen skrattade jag ihjäl mig & sen kände jag bara "Men gud så... trött & dammig världbild!". Oki, jag var inte mycket att hänga i julgranen när illamåendet härjade som värst - då kunde jag inte göra något alls i princip, men nu hade det ju känts sjukt trist att bara sitta & peka med hela handen åt Paul "Gör si & gör så". Vill ju också vara med & skapa vårt hem!
& jag tror att du har helt rätt, att det här är rätt typiskt för Nordamerika. Minns i någon tidig vecka när jag fortfarande orkade läsa i den "babybok" som gav tips & råd till MAMMAN & någon enstaka tipsruta till pappan & de bara "Nu är det läge att du tar över dammsugningen av hemmet". Eh... dammsuga känns väl ändå inte som en så jobbig uppgift att man inte ska fixa den som gravid. Ett annat "supertips" var - "Se till att veckohandla åt din partner". No offence, men jag tror att de flesta kvinnor känt sig helt omyndigförklarade om deras parners vägrat dem att gå & handla från vecka 8!
Ida

2014-08-11 @ 02:11:12
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Camilla

Gillar bildserien och tur att även Paul fick mat! ;)

Hjälper armbanden något? :)

Svar: Vi hade rätt kul när vi satte ihop den får jag väl erkänna. :)
Jag tycker absolut att det hjälper, har inte haft en enda "två tablettdag" sedan jag fick dem! Däremot fegar jag & ligger fortfarande på en kvällstablett - vågar inte sluta helt eftersom jag får lite småpanik så fort jag känner att illamåendet kommer krypande.
Ida

2014-08-11 @ 22:37:23
Postat av: Camilla

Förstår dig, må Illa är det värsta som finns!! Men kan du ta en halv tablett på kvällen?

Svar: Ja usch & kräkas är något jag helst aldrig mer gör igen! En halv tablett hade varit super, men de är så himla uschligt små & runda att jag inte riktigt ser hur jag ska få till en halvering. Det skulle vara om jag mortlade dem i så fall... fast för det måste jag hitta kartongen med min mortel! :)
Ida

2014-08-11 @ 23:20:12
URL: http://fruek.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0