Lite veranda tankar...

Vårt hus är vad Isolde beskriver som ett "lovely traditional Ontario farm house". Det har hundra år på nacken & ser rätt typiskt ut för hur andra lika gamla hus ser ut. Bara det då att vi inte har en veranda. Den hade en någon gång för länge sen, märkena syns fortfarande på fasaden, men jag antar att någon snål tidigare ägare inte orkade renovera utan istället bestämde sig för att riva. Drömmen tills idag har alltså varit att återuppbygga den, så att vi får det där härliga extra utrymmet för ett par gungstolar. Fast så började jag kika på liknande hus när jag var ute & gick & kände väl mer & mer att det kanske inte var en så bra idé i alla fall. För även om det är grymt pitoreskt & fint så måste det ju bli väldigt mycket mörkare inne i huset...
Eftersom ljusinsläppet på nedervåningen hos oss är det största minuset med hela huset enligt mig känns det lite dumt att smälla upp något som gör det hela värre. Så då är frågan, ska vi bygga något som inte följer den traditionella formen (här kan ni ju passa på att njuta av ett fint exemplar av hur kanadensarna drar ledningar)...
Fast så är ju nästa fråga, hur mycket vill vi sitta & glo ut på gatan egentligen? Det är väl ungefär hundra gånger mer härligt att sitta i sin egen trädgård på baksidan & titta på allt det fina gröna istället för asfalt (nu ser ju vår trädgård ut som kriget i nuläget... men nu pratar vi vyer lite så där allmänt)! Växte upp i ett hus med jättebalkong på framsidan av huset & mina föräldrar släpade väl pliktskyldigt ut lite trädgårdsmöbler även där, men det var ju inte en kotte som satt där för den sakens skull. Alla hängde alltid på baksidan av huset & jag kan inte riktigt se att Paul & jag skulle vara så annorlunda i just den här frågan. Så för ett tag där kände jag bara "Nehej... men då kanske vi får skrota hela konceptet då" - tills jag såg det här huset:
Går det att bli passionerat kär i en farstukvist så blev jag det när jag såg det här huset. Stannade upp helt knyckigt & bara dog lite av verandakärlek på fläcken. Jag inser ju att den kanske inte är den mest praktiska trappen, noll förvaringsutrymme & massa snickarglädje att underhålla, men ÅH vad jag vill ha något liknande!

Kommentarer
Postat av: Målvaktsmamman

Verkligen fantastiskt fint!!

Svar: Eller hur - jag ville typ bara hänga utanför deras hus resten av dagen! :) Undrar om man kan åka dit för stalking av en veranda?!
Ida

2014-08-28 @ 20:30:44
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

Hahahahaha...testa så får vi se, skyll på gravidhormoner..

Svar: Visst ja, jag har ju den ursäkten - gör ju att jag lätt borde komma undan med verandastalking. MINST! Tänker att det även borde ge utrymme för mig att fingra lite på någon stolpe också. :)
Ida

2014-08-29 @ 17:58:13
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Jo

Verkligen fint! Om det blir den varianten kan man ju göra ett litet större utrymme precis till vänster om dörren som man kan använda till förvaring.

Svar: Ja, jag tänkte lite samma, att vi kan bredda så pass att vi får plats med leriga barnstövlar & annat som vi kanske inte vill dra direkt in i hallen. Fast bara att få ett tak över dörren, vilken dröm! Sög när vi skulle vinka hejdå till Sandra hela familjen, det regnade & var supergrinigt ute & Digby (som har lite vattenfobi) fick småpanik. Inte den optimala farstun med andra ord.
Ida

2014-08-31 @ 20:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0