Min nya kärlek i livet...

Nu blir det hemskt mycket "hemmafix" för stunden, men det är typ det enda jag gör under dagarna. Leker Äntligen Hemma & tänker på hur härligt det ska bli när jag kan gå in i "Ernst-stadiet", dvs när det blir mer finlir med textilier, gamla möbler & ljussättning. I nuläget har jag dessutom utvecklat ett, för mig väldigt oväntat, crush. Föremålet för alla ömma känslor stavas acrylic. Det är lite som flytande silikon - fast vitt (här blir jag nästan tårögd), vattenlösligt (så det går att torka bort spill med blött hushållspapper) & så går det att måla över. Det blir nästan inte bättre än så! I fall att någon nu sitter & kliar sig i hårbotten & bara "Men... vad har du det till?" - tillåt mig demonstrera.
 
FÖRE - fult glapp mellan brädorna som ramar in ytterdörren
EFTER - Acrylified!
Paul har skrattat åt mig de senaste dagarna, för så fort vi stöter på något som helst problem med renoverandet är det här mitt första förslag på hur vi ska fixa till det. Min tilltro är oändlig! Lite så där att om Paul kommit hem ikväll & bara "Ida, jag är ledsen - en meteoroid är på väg mot jorden & läget ser dessvärre fatalt ut" så hade jag bara "Nemas problemas, vi bygger bara en rymdfarkost med hjälp av vår acrylictub, tvättkorgen & batteriet från gräsklipparen!".

Kommentarer
Postat av: Sandra T

Hmm vad smart! Vad kan acrylic heta på svenska tro? Hoppas att ni har det bra! Kram.

Svar: Oj... jaaa, vad kan det heta - kanske bara akryl? Bäst är väl att beskriva produkten på en järnaffär i fall att ni vill testa. Själv är jag helt frälst, fula glapp mellan brädor & runt dörr-/fönsterkarmar försvinner i ett nafs! Sen är det ju inte bara estetiskt bra, utan det är skönt att täppa till hål där massa damm & smuts kan samlas.

& tack, vi har det bara bra - jag pysslar på här i huset & för varje dag känns det bara bättre & bättre! Hur trivs ni i ert hus, ni har bott där lite mer än ett år nu eller hur? Kram!
Ida

2014-08-21 @ 21:01:07
Postat av: Sandra T

Jag måste prova! Vi har bott ca 9 månader i huset. Vi ångrar oss inte, utan undrar mer varför vi inte flytta till hus tidigare! :) Sen trivs vi väldigt mycket med Hörnefors, lugnt och tryggt. Men vi har inte förändrat nå mycket utan mest småsaker som att måla dörrar staket. Vi funderar nu på om vi ska måla/tapetsera om i köket. Nu är det en mörk vinrödfärg som känns alldeles för mörk på vinterhalvåret.
Kram!

Svar: Men så känner vi också, att det ju bara var dumt att hålla på & hyra så länge! Men, men, det är ju bara att njuta nu när det väl är så! Skönt att ni också trivs så bra i Hörnefors, vi älskar Guelph för att det känns så mycket trevligare & lugnare än Toronto. Sen när det gäller köket - KÖR PÅ säger jag! Är så mycket lättare att fixa till i hemmet när det fortfarande är ljust ute, det saktar lätt ner över vintern, & tyckte ni redan att det vara för murrigt förra året så är det ju risk att det känns än mer övermäktigt i år. Kram!
Ida

2014-08-22 @ 07:21:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0