One berry for baby, one berry for...

Paul & jag beslutade för flera år sen att prylar på årsdagar inte riktigt var vår grej, istället försöker vi alltid hitta på något. Nu är ju "äventyrsmöjligheterna" lite begränsade det här året, men vi lyckades trots allt komma på en passande dagsutflykt - självplock av hallon någonstans ute på landsbygden. Typisk "Ida tycker om" aktivitet! Perfekt dag ute, varmt men inte så där så att vi kroknade & dog på 5 minuter & lite småmolnigt - tacksamt eftersom någon kanske glömt sin hatt hemma... Vi beslutade oss snabbt för att plocka olika mognadsgrader, så Paul fick plocka alla mörkare bär som vi ska äta på direkten/göra paj av (när vi baxat tillbaka ugnen till köket... den står för närvarande i vardagsrummet pga ommålning) medan jag nischade in mig på bär som håller några dagar längre.
Galna mängder bär! Åtminstone för mig som tillbringade timmar på stekheta kalhyggen som liten - allt för en fattig liten kåsa med vildhallon (vill inte ens tänka på ration myggbett/hallon som jag kom hem med).
Sen plockades det väl lite enligt devisen - ett hallon till Baby C, ett hallon till mamma T-rex*, ett hallon till byttan... Det blev himla mycket hallon allt som allt med andra ord, så där så att jag fick mättpusta mig in i bilen & bara "men jäklar också, vi som precis köpte en första laddning mammakläder - hemskt synd på så rara plagg att jag nu kommer att tvingas sporta tält".
Kände oss så himla nöjda efter att vi fyllt upp våra två byttor, riktigt så där bonnerika!
Dessutom fick jag klappa en get, behövs inte mer än så för närmast total lycka! Väldigt annorlunda dag mot för hur det var för ett år sen, men det var hemskt skönt att lungt kunna vagga genom hallonraderna & inte skänka en tanke åt håruppsättningar, processioner nedför kyrkgångar & skålar!
 
*Börjar mer & mer identifiera mig med T-rexen i Jurassic Park, ni vet när vattnet darrar när den klampar runt... Um, så känner jag mig lite. Kanske också en anledning till att den där geten skänkte så mycket glädje idag, undermedvetet vill mamma T-rex nog bara sätta tänderna i den!

Kommentarer
Postat av: Längs en grusväg

Oj vilka jättar. Lite skillnad från de små intorkade bären som vi har här. :)

Svar: Ja, väldigt stor skillnad mot vad jag är van vid från norrlands inland. :) Det var helt galet lättplockade! Dessutom är de så söta & goda, smakar inte ett dugg "plast" som odlade bär ibland har en tendens att göra.
Ida

2014-08-04 @ 10:19:39
URL: http://langsengrusvag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0