Reality check...

Jag måste bara tacka för all pepp jag fått kring det här med att vara själv med pyttig Baby C, det känns så mycket bättre nu! Från alla kloka råd jag fått är det ett par saker som jag verkligen tänker försöka fokusera på:
 
1) Det är ingen idé att måla fan på väggen. Sure, vi kanske får en liten bortbyting till unge som bara skriker non-stop, men vi kan ju lika gärna få en jättebehändig liten baby. Eftersom vi har noll koll är det bara dumt att sitta & stressa redan nu.
2) Det kan vara rätt skönt att bara vara vår egen pyttiga lilla familj i början, ingen mamma-guru som kommer in & bara "Epp, epp, epp - nu gör du fel!".
3) Jag måste vara zen när det kommer till hemmet, det FÅR förfalla lite - baby är viktigast.
 
Den där sista punkten, den känner jag att jag kanske inte kommer att ha så där jättemycket problem med nu. För ett år sen hade det klart varit sjukt jobbigt, men när jag blev så illamående i början av graviditeten fanns det liksom inget alternativ - jag kunde helt enkelt inte städa 30-60 minuter varje dag längre. Sen kom avloppsfloden med begränsad tillgång till vatten. Vilket helt klart gjorde det hela snäppet värre & nu, ja nu lever vi ju mitt i byggkaos & noll förvaring & fans moster. Vi arbetar mot en perfekt fasad, absolut, men under tiden kan vi väl låta en bild tala de där berömda tusen orden!
 
Välkommen till vårt vardagsrum, hemtrevnad på topp!
Det är ju bara att skratta åt eländet & att städa... tja, jag försöker väl damma av golvet där det syns! Sen kan ni ju tänka er hur det såg ut för bara någon vecka sen också, då vi dessutom lyckats pressa in ugnen & kylskåpet i kaoset. So, nu har vi en 13 veckor på oss eller så att få till något bättre från det här. Tänker att om vi bara kan få undan bråten, få upp lite trevlig färg på väggarna & baxa in vår soffa - ja då kommer vår nedervåning att kännas så lyxig att jag bara kommer att ligga där med Baby C, medan dammet ackumuleras & katthåret sakta snurrar runt över parketten, & känna mig mest avslappnad i hela världen! Känner mig alltså lite oväntat glad & tillfreds med att ha ett hem där ribban ligger riktigt jäkla lågt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0