Småpyssel...

Vårt kök är fortfarande i uppbyggnad, men nu börjar det närma sig slutet. Anledningen till att det tagit så infernaliskt lång tid är helt enkel den att Paul & jag snöade in på att få till "de perfekta" golvlisterna. Vi började liksom lite lätt, köpte en typ av golvlist & spikade fast - men så såg det lite ofärdigt ut tyckte vi, så vi kompleterade med ytterligare en typ av list. Eftersom allt också måste målas minst tre vändor om så har det ju tagit sin lilla tid om vi säger så. Speciellt som varje bit måste sågas i perfekta vinklar & Paul inte alltid mäter så där jätteexaktinnan han sätter sågen i golvlisten... En liten del av mig bara skakar på huvudet åt det hela... golvlister liksom, medan en större del bara står & glor på dem i extas & låter så där som svenska familjer låter när de fått till den perfekta grillbiten "Men ojojoj vad fint det här blev, du det här har vi gjort bra! Jättebra, oj så fint - nu känner jag mig väldigt nöjd!"
På riktigt, det är nog bra att ingen är schemalagd för att komma & hälsa på här i nya huset riktigt än - känner att min golvlistkärlek måste få svalna lite innan jag umgås med andra personer. I annat fall är risken att jag släpar in dem i köket & bara "Tada, the piece the resistance in the Chvostek house!" & så står den stackars gästen där & bara famlar efter superlativ enbart för att inte göra den gravida kvinnan besviken. Det slutar liksom inte ens här, nej nej - hela dagen har jag suttit ute i hallen med det här gänget:
Den svarta dosan använder jag för att leta reda på alla bjälkar i väggarna så att jag sen kan spika fast golvlisterna så att de sitter så "flush" som möjligt mot väggen & sen städar jag dem, tejpar & målar - för här ska det bli lika fint & vitt som ute i köket så att jag kan sitta här i november & bara "Jaaa, barnkammaren blev ju inte klar, men golvlisterna blev ju i alla fall hemskt fina & alla spikar har jag försänkt också så det blir ju bra när Baby C börjar krypa!"
 
Seriously - jag tror att Pauls & mitt nästa projekt måste bli lite mer... tja, praktiskt & kanske inte fullt lika småpyssligt & detaljorienterat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0