Hipp hipp hurra för farmor idag!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det farmors födelsedag! För ett år sen firade farmor & jag den här dagen i luften över nordatlanten med vin & cheese cake - farmor fick min bit. Idag fyller fammo 86 år & firar utan cheese cake, för från sin förra födelsedag tills idag har hon lagt om hela sin kost & gått ned mer än 15 kilo. Det är verkligen en bedrift & något som är värt att fira i sig själv! Vi passade på att skicka en liten blomma till farmor, för blommor är ett måste på födelsedagar, & som vanligt gick jag för en bukett som även gav något till välgörenhet. Tycker att det är så fint att det alternativet finns & den här gången hittade jag en så himla bra kombo - amaryllis med gris! Kändes klockrent, dels för att farmor alltid haft de mest strålande fina amaryllisarna under julen & dels för att grisen låg farfar så varmt om hjärtat. Inte som skinka... utan han tyckte helt enkelt väldigt mycket om grisar - han brukade rita grisansikten åt mig när jag var liten, inget annat, men grisarna var han ta mig tusan en mästare på! Så det värmer i hjärtat att barnfonden nu kan ge en familj i Kenya en egen liten kulting att ta hand om.
 
En liten extrapresent farmor - du frågade om Tor öppnat ögonen än. Jo, han är ju ingen kattunge så det har plirats lite då & då & så här dagen till ära fick jag det på kort.
Det syns inte så bra här, men än så länge är de blå.

Kommentarer
Postat av: Alex

Grattis Idas farmor :) och vilken fin blompressent. Bra val :)

Åh lilla gulle så fin han är! och så stor han ser ut nu när jag precis gosat lite med minitrillingarna!

Svar: Jag blev så glad när jag såg det som alternativ - kändes som en rejäl gåva till något vettigt, inte bara de 10% som brukar doneras i vanliga fall. & tack! Han väger ungefär 3.5 kg nu, men känns rätt robust & småfet redan & mer lär det bli! Han är en riktig liten mjölkgris! Hur går det för trillingarna, blir det jul hemma? Håller tummarna för det!
Ida

2014-12-11 @ 22:41:14
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

Låter super tycker jag :D

Yes dom kom hem igår! Precis över 2kg nu när dom fyller en månad. Men de är nog ganska kämpigt att komma in i rutinerna utanför sjukhuset när man inte längre har sköterskor som kan sköta allt så man får sova och så. I natt hade pappan haft alla tre medan mamman pumpa och så stod han plötsligt med ett barn i varje rum, och alla skrek alls var hungriga OCH behövde ny blöja... Men förhoppningsvis får dom in en rutin hur man ska hantera allt och lägga upp de så man inte hamnar i såna kriser så ofta.

Svar: Oj oj så små! Hoppas att de växer till sig snabbt så att det blir lite lättare att hantera dem - kan tänka mig att hjärtat klappar i bröstet när du ska flytta runt så pyttesmå barn!
& stressen i det läget... hjälp. Vi höll ju på att bryta ihop totalt andra natten i Tors liv & då var det ju bara en som krävde vår uppmärksamhet. Din kusin & hennes man är verkliga hjältar!
Ida

2014-12-12 @ 12:16:37
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0