Dramatisk lunch i CN-tower!

Farmors sista dag i Toronto - så vi slog till med ett besök på CN-tower. Väldigt mycket bättre att åka dit efter att man sett lite av staden så att man kan peka ut vilka platser man varit på. Typ "Titta på den där lilla randen sand farmor, ända dit bort var vi den dagen Paul skulle visa en jättevacker park & vi körde in på det där soptippsområdet av misstag"
& "Jaaa...Det är nog bankbyggnader..."
Utöver sjön visste vi dock precis vad vi såg - öarna dit man kan ta färjan på sommaren & gå på långpromenad. Eller ta ett flyg till Boston eller New York ifrån, i fall att man inte vill hålla på & köa på Pearson (vår internationella flygplats).
Farmor var väldigt nöjd med det hela & tyckte att det var mycket spännande att vara så högt uppe (efter lunchen gick vi ner på utsiktsdäcket & farmor stod på glasgolvet - stålfarmor!) & dessutom SNURRA runt. För jo, restaurangen roterar sakta. Själva restaurang-golvet alltså, inte väggarna & det är här dramatiken snart kommer in...
För lagom till att Paul fick sin oerhört tjusiga efterrätt framför sig brakade världens drama igång, det blir lätt så när väldigt dyrbara diamantringar helt plötsligt går upp i rök!
Så här var det nämligen, vi var nästan ensamma på restaurangen, men ett par bord bort satt en liten grupp andra gäster. Ett äldre par som var boende i Toronto & ett yngre par som var på besök från Belgien. Ungefär i det ögonblick Paul högg in på sin kaka hör jag hur den äldre kvinnan frågar den yngre kvinnan om hon kan få se på hennes vigselring. Den yngre kvinnan tar då av sig ringen, men slarvar & tappar den - rakt in i rotationsbiten på restaurangen. Borta... Kaos bryter ut. De letar, vi letar & personalen letar lite för syns skull innan de förklarar att ringen nog ligger under själva restauranggolvet eller i mekanismen som snurrar alltihopa. Alltså... jag hade dött. Jag tyckte att hon höll ihop det så himla fint inför alla, för hennes man var typ helt utom sig. Planen är nu att en tekniker ska skickas in under golvet (typ 40 cm kryputrymme) i morgon innan de slår på snurret. Kan bara hålla tummarna för att de hittar den, för i annat fall kan jag inte tänka mig att resten av visiten blir så där alldeles toppen. So, dagens läxa - ta aldrig av vigsel/förlovningsringar i någon som helst miljö utanför hemmet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0