Canada Day last minute prep...

Det var som sagt Kanadas nationaldag igår & det behövde naturligtvis firas. Inte med någon jättetillställning, det fixar vi liksom inte i nuläget, men vi hade bjudit in Sandra för middag klockan 5. För att sagda middag skulle hända behövde vi dock en massa matlagningsprylar från Toronto, så Paul körde dit tur & retur medan jag pysslade i huset. Allt kändes himla bra tills klockan två, då Sandra ringde & bara "Jag är en timme från huset, ses snart!". Jag dog. Är inte den typen av person som måste ha tvångsmässig ordning i hemmet när folk kommer på besök, men det är rätt trevligt om:
 
1) Mannen med ALLA köksredskap inte befinner sig 90 minuter bilväg bort
2) Hela huset inte ser ut som en bomb med målar/spackelprylar har exploderat
3) Verandan där ni ska sitta inte är täckt med utrivet köksbråte (matta & alla golvlister)
4) Du inte är alldeles genomsvettig & har skitigt ogenomborstat hår
5) Du har ett freaking köksgolv!
 
Jag ringde Paul & betedde mig som jag hade rabies... så han fick tag på Sandra & bara "Men du kanske kan ta en fika på Tim Hortons fram till fyra i alla fall... vi sa ju fem...". Den där extra tiden gav så himla mycket. Dels hann jag städa upp alla prylar som låg över allt både inne & ute & jag hann till & med ta en dusch & sätta på mig en klänning som jag bara haft på mig en gång innan (alla andra kläder hade Paul i bilen...). Sen lyckades Paul & jag få 30 minuter ihop, så då la vi in det nya köksgolvet. Mätfas...
& pyssla in på rätt platsfasen... Vi har inte hunnit skära den exakt till mått än, så jag väntar med den riktiga efterbilden tills det hela är lite mer komplett. Fast ni kan ju i alla fall se ungefär hur det kommer att bli (& ja, det låg platt lagom till att Sandra knackade på). Golvet valde vi för övrigt för att jag älskar trägolv i kök, men samtidigt vill ha något som jag lätt kan skura. Med en liten unge i huset samt två katter, varav en som tycker att det är jättekul att kasta upp torrfoder från matskålen, så känns det som om "lättstädat" måste prioriteras!
Sen blev det BBQ i trädgården fram till någon gång efter 8 då Sandra körde hem - precis samtidigt som Gill & Graham (vår mäklare/Pauls kompis Phills föräldrar) svängde förbi för att ge oss ett grattis till huset kort. Sen spontanstannade de kvar tills det blev mörkt för trädgårdshäng, vin (suck... vatten för slow cookern) & körsbär. Var så himla roligt att de kom förbi, känns som om Guelph pö om pö håller på att landa kring oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0