Projekt Huset!

Paul frågade igår om det känns OK eller kanske lite jobbigt med alla projekt som vi vill förverkliga med huset. Tror att han är lite orolig för att jag känner ånger över att vi inte flyttat in i ett "ready to go" hem. Lugnade honom med att säga att jag är ÖVERLYCKLIG över att just det här huset blev vårt. För tänk så hemskt om jag slutat jobbet & sen flyttat in i ett hus där jag inte behövde göra ett jotta. I en stad där jag typ känner två personer... jag hade ju suttit där på kammaren & känt mig överflödigast i hela världen. Som en slow cooker som inte förväntats prestera förrän i november. Lätt att bli deprimerad för mindre! Nu däremot, nu finns det något att göra vart jag än vänder näsan! Blir jag trött på ett projekt, ja då är det bara att snurra runt åt ett annat håll & hugga tag i något nytt! Igår beslutade jag mig för att göra en insats för att imponera på våra grannar till höger. Hade nämligen hört från Darlene, grannen till vänster, att de var italienare med ett brinnande trädgårdsintresse (det där med trädgården kunde jag ju i & för sig lista ut själv, det går att äta från deras gräsmatta). Är det något jag lärt mig om äldre sydeuropeer genom åren så är det att de kommer att adoptera dig om du går ut stenhårt med kvasten. Så jag tvingade ut Paul på operation "Fixa trädgården hjälpligt". För det fanns lite jobb där om vi säger så... Hej djungel!
Paul "klippte" gräset med en handtrimmer (i brist på gräsklippare, vi fick dock en senare under dagen som inflyttningspresent från Pauls föräldrar) & jag gick lös på högen med trädgårdsbråte som den förra ägaren byggt upp.
Fem fulla påsar fick jag ihop och då finns det ändå massa mer att ta av! Varvade trädgårdsbråtejobbet med att attackera uppfarten med en piasavakvast & det tog typ 10 minuter innan grannfrun till höger, Teresa, vinkade över staketet & presenterade sig samt frågade om vi kanske inte ville låna deras gräsklippare istället för att slita med den lilla trimmern? Har en lätt känsla av att alla kring oss är väldigt glada för att det här inte är ett hyreshus med en värdelös hyresvärd längre (alla som hälsat på oss har haft klagomål på honom, helt OK med oss eftersom han inte är vår favorit heller - hjälp vad mycket bråte han lämnade efter sig)!
Kvällen ägnades åt att dra upp golvet i köket - fixade liksom inte att leva med fulheten något mer. Nu behöver jag bara fixa lite småpill & sen kan vi lägga in ett nytt, fräscht, golv. Ska bli så skönt när det kommer på plats, den första större förvandligen vi fått till! I nuläget ser det dock ut så här... bara någon form av spånplattor...
Nu är planen att golvet ska vara installerat innan klockan fem idag, då Sandra kommer för att fira Canada Day med oss - med andra ord, läge att jobba vidare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0