Somrig rödbetssallad!

Oj oj oj, lite färg i köket & jag blev så inspirerad att jag lagade något nytt & fotade för första gången sen... tja, typ det här året. Med allt illamående & flyttkaos har matlagningen nämligen blivit något lidande här i det Chvostekska hemmet. Låt oss säga så här, det har blivit mycket take out & mycket "frukost till middag med" dagar... Inte idag dock - nope! Stekte upp tunna kycklingbröst i smör, honung, citron & peppar & serverade med en jättelätt men väldigt somrig sallad. Åh så skönt med HEMLAGAD mat - Paul & jag kände oss typ sju resor närmare ett fungerande hem & liv när vi slog oss ner vid bordet!
Kokade först upp ett gäng rödbetor, fyra för oss två. Kokade dem drygt 30 minuter & lät dem sedan svalna innan jag skalade & skivade dem. Hackade lite fetaost & mynta & rörde ihop en dressing på olivolja, citronjuice, salt & peppar. Sen behövdes det bara lite sallad, i det här fallet bladspenat & så var kycklingtillbehöret fixat! Nu måste jag bara försöka komma ihåg att rödbetor inte passerar obemärkt genom kroppen, så att jag inte drabbas av total panik när jag vaggar mig ut på toaletten vid halv tresnåret i natt!

Kommentarer
Postat av: Jo

Åh så härligt somrigt det där ser ut! Kul att hemmet går framåt =) Jag förstår att du känner dig mer inspirerad när köket ser bättre ut, sjukt tråkigt att laga mat i ett fult kök.

Svar: Visst var den! Paul sa det med när han kom hem, att det var typ den somrigaste sallad han någonsin sett! Fast jag tror att något med rädisor hade kunnat få upp det snäppet mer på sommarskalan! :) Sjukt trist att laga mat i kök där man inte kan diska... eller där det är pyttelitet & man inte får plats. Lite så har det varit fram tills nu. Igår packade jag också upp två kartonger med kastruller & dylikt som varit "borta" fram tills nu, så det hjälpte hemskt mycket med matlagandet det med. Kram!
Ida

2014-07-19 @ 12:59:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0