Åh herregud...

Jag sa just upp mig. Satte mig ner & skrev ett brev till min handledare samt vår administrativa sekreterare & sa att "Nu tar det slut". Så jag blir inte Doktor i Geologi… men vet ni, det känns helt OK. Älskade geologen i Lund - alla timmar jag tillbringade där, personerna & utmaningarna. Här har det varit en helt annan historia, åren här har rätt effektivt tagit död på mitt intresse för ämnet. Det har bara varit en enda lång, ensam, uppförsbacke & nu kände jag bara att det behövde komma till ett avslut på en gång & det här kändes verkligen som veckan för förändring. Kan kanske hända att jag lyckas knöla in MER livsavgörande saker på samma vecka någon gång i framtiden, men i nuläget känns det lite lätt otroligt. För förutom att jag sagt upp mig & fått en barnmorska så har det hänt lite mer.
 
Som att jag & Paul nervöst vinkade iväg min immigrationsansökan igår kväll. Vill inte tänka på hur många timmar vi slitit & slavat över denna ansökan & så mycket stress & tårar som den genererat. Känns helt overkligt att den nu är ur våra händer, vilket innebär att jag har bundit mig till Kanada till dess att den godkänts. Kanske att jag kan lämna landet igen sommaren 2016… men till dess sitter jag här. Visste knappt om jag skulle skratta eller gråta åt det igår. Ett är säkert i alla fall, hade jag inte varit gravid hade jag druckit SÅ mycket vin efter besöket på postkontoret.
 
Ja & så har vi köpt hus, får inte glömma bort den detaljen. Numera äger vi ett tvåvåningshus lokaliserat i Guelph. Inflyttningsdatum i slutet av juni, så nu är det bara för mig att börja packa kartongerna igen... Mer om detta i ett eget inlägg!

Kommentarer
Postat av: Alex

ojoj ja de blir nog svårt att toppa den där veckan. och gud vilka hårda regler dom har. Två år utan att lämna landet!

Svar: Japp... man ska aldrig säga aldrig, men jag hoppas väl att det inte ska komma så där jättemånga fler veckor som är lika späckade som denna. För HJÄLP vad trött jag känner mig just nu!
& ja, ansöker man inom Kanada som jag gör nu är det väldigt hårt - du sitter där du sitter tills du är godkänd eller så löper du risken att bli underkänd på att du lämnat landet & då släpper de inte in dig igen. Känns ju som en så där rolig regel... så nu är det väl bara att hoppas på att inget händer i Sverige de närmsta åren så att jag kan stanna här utan att det känns alltför jobbigt! Går också att söka utanför landet, men då hade jag fått flytta ut från Kanada i september & väntat någon annanstans i 1 år innan jag kom tillbaka & det kändes inte direkt aktuellt i vårt fall.
Ida

2014-06-13 @ 21:05:13
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0