Lite dåligt...

Jag längtar hem just nu - till vår i Skåne eller till älgsoppa hemma hos farmor i norr. Till Sverige lite så där allmänt bara. Vill gå på ICA & kunna köpa allt sånt jag tycker är gott: som BOBs lättsockrade lingonsylt, blodpudding, polarbröd & falukorv... Åh falukorv! Jag vill kunna knata in på någon liten tobaksaffär & köpa mig en trisslott, inte för att jag någonsin vinner, men för att trisslotter alltid har varit något vår familj gått igång på. Hade jag ätit glass hade jag velat köpa på mig en mjukglassbägare med noisettesås & tuttifruttiströssel på samma gång... Men ni hör ju, jag saknar liksom de där små vardagssakerna som gör SVERIGE. Lösningen på det hela? Alltså det är ju knappt så jag vågar erkänna, men den senaste veckan har jag tvingat Paul till IKEA två gånger. Inte för att köpa servetter, utan för att äta middag i restauragen. För att det känns som om jag kan få tag på samma mat där som IKEA hemma i Sverige & just nu är det ungefär så svenskt som jag kan få till det. Tack gode gud för att jag har en väldigt snäll man, som packar in sig i bilen & åker ut med mig dit utan att klaga. Som sitter där bland kletiga ungar, köttbullar & brunsås & är lika glad som vanligt.

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

TACK för IKEA säger jag bara! När jag upptäckte att de sålde svensk mat på IKEA när jag flyttade hit för tio år sen första gången, var det som om himlen öppnat sig :) Skönt att bara kunna åka dit en sväng och äta liksom!

Svar: Men ÅH så skönt att det inte bara är jag som gör det! Kände mig liksom så dålig när vi åkte ut dit igår - lite "Men skärp dig nu Ida". Fast så ville jag ha lax med grönsaker & brocollipuckar så himla mycket att jag bara var tvungen att äta det! Nästa gång får det nog bli köttbullar, Pauls potatismos såg så himla frestande ut att jag fick hålla mig från att inte stjäla en gaffel!
Ida

2014-05-08 @ 16:37:06
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0