Juldos!

Vid nio i morse släppte Paul av mig nere vid Harbor Front & SWEAs julmarknad. Hade inte talat om för någon att jag skulle komma in, så det blev en massa förtjust skrikande i takt med att folk upptäckte att jag var där. Jättekul! Allra roligast var dock när alla frågade när babyn är beräknad & jag bara "Om en vecka" - stora ögon! Marknaden i sig är samma visa från år till år, men det känns precis som det ska. Svensk tradition vilar ju inte direkt på konceptet "förnyelse" & det jag numera tycker allra mest om med att vara där är att jag får träffa alla personer som kommer dit & hjälper till år efter år. Hade känts så himla trist att inte få se dem, så på det planet är jag rätt tacksam för att Baby C ännu inte gjort entré. Dessutom innebar ju dagens besök att jag fick gå lös på julmust! Något jag inte alls tyckte om när jag bodde i Sverige men som nu är SÅ gott. Eftersom jag inte var ansvarig för köket det här året hade jag dessutom tid att knata runt & spana på saker som såldes - det var en nyhet kan jag säga!
Höll mig dock långt borta från glöggståndet... Det är nämligen 100% icke alkoholfri glögg & FRESTELSEN detta utgjorde var grym kan jag meddela. Det dräller ju inte direkt av möjligheter att få dricka riktigt glögg här i Kanada, så att inte få svepa en mugg eller två kändes rätt hårt. Fick en kopp saft när jag nämde hur mycket jag saknade glöggen, men jordgubbssaft är ju kanske inte direkt samma sak även om det var snällt ment... Jaja, nästa år!
En sak som kändes mycket bättre - fick lägga en beställning hos svenska kyrkan på riktigt julskinka! Bara två kilo, men nu känns det lite som om julen är i ham(n). Förra året övertalade nämligen en slaktare mig att det var superlätt att lägga in egen skinka. Vilket han ju kanske har rätt i, statistiskt sett kanske 99% av alla egeninlagda skinkor blir prima & vårt haveri helt enkelt berodde på att jag suger i köket... men jag känner mig inte beredd att spendera resten av mina levnads dagar med att testa mig fram jul efter jul. Nu är enda lilla haken att skinkan måste hämtas på kyrkans luciagudstjänst den 14e december - alltså dagen efter Baby Cs "best before date"...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0