Kardemummabiscotti!

Nu känns det ju som om ättelägget inte kommer att komma förrän till påsk, eller möjligtvis första maj, men ifall att magkänslan är ute & cyklar (inte troligt, cykeln hade gett vika av tyngden) & vi skulle råka sitta på en baby till första advent så är det viktigt att det finns biscotti i huset. Biscotti råkar nämligen vara det enda undantaget jag gör från "jag äter inte kakor" regeln. Bakar dem väldigt sällan, men kring julen brukar det bli ett par olika varianter så att vi kan krypa upp i soffan med ett glas portvin & var sin liten knaprig brödbit som sedan doppas i sagda vin. Nyckelordet för att det ska bli så där riktigt optimalmysigt är PORTVIN - så jag kan baka men inte smaka innan alkoholen återigen är en del av min kostcirkel. Lever följaktligen på en liten smula hopp om en trevlig första advent här...
Eller så har Paul en massa trevligt knaprande framför sig. Här blir jag så ogint bitter att jag funderar på att gå ut i köket & slicka på varenda bit bara för att det är så himla orättvist att han får en baby med minimal insats medan jag bara LIDER & inte ens kan dränka sagda lidande i ett fjuttigt glas portvin... Anyway, de är hemskt lättbakade så jag får väl tänka så som så att blir det inga biscotti till första advent så kan jag baka nya lite senare. I fall att du vill ge dig på lite eget biscottimys:
 
Sätt ugnen på 175C. Blanda 1.8 dl fullkornsmjöl med 1.8 dl vetemjöl, 0.5 tsk natriumbikarbonat, 0.25 tsk kardemumma & 0.25 tsk salt. Vispa ihop 2 ägg med 1.2 dl socker tills det blir alldeles vitt & pösigt, tillsätt sedan mjölblandningen & 1.2 dl pistagenötter. Forma två längder på en plåt - här kan det vara läge att skölja händerna i kallt vatten innan du försöker platta ut degen, den är lite kletig om vi säger så. Baka i 25 minuter tills längderna är gyllende. Tag ut ur ugnen, sänk värmen till 150C & låt längderna svalna i 10 minuter innan du skär dem i lämpliga bitar med hjälp av en brödkniv. Rosta i 18 minuter, vänd alla bitar halvvägs. Ät & njut tillsammans med ett glas portvin eller knöla argt ned dem i en plåtburk som du drämmer in i ett underskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0