Lest we forget...

Det har varit en intensiv dag, men när Mitra knackade på vid fyra var huset mer välorganiserat än vad det någonsin varit. Toaletten stod visserligen inte på plats, men i övrigt lyckades vi bocka av allt som vi hoppats åstakomma. Mitra gick igen en massa material inför förlossningen & kollade mina värden. Allt såg bara bra ut & Baby C ligger precis på 50 percentilen i storlek. Däremot är hän inte fixerad än, så nu har jag fått i uppdrag att promenera upp till två timmar per dag... Tack gode gud för att jag kastade in handduken på "inga mer gravidkläder" & köpte en gravidjacka i ylle förra veckan, annars hade det känts som en oerhört bister uppgift. Inte för att jag direkt glädjeskuttar som det är, men eftersom kyla är bland det värsta jag vet känns det i alla fall skönt att veta att jag kommer att hålla mig varm. På tal om värme, jag kan liksom inte trycka nog på hur otroligt glad jag är i våra barnmorskor. De är så varma, stöttande & fina att jag mest bara vill krama dem av tacksamhet hela tiden. Så för att visa lite av min uppskattning bjöd jag på kärleksmums, vilket också kändes passande så här på chokladens dag!
Här i Kanada är dock den 11 november en viktig dag av en annan anledning än choklad - det är nämligen Remembrance Day. I år är det nog många med oss som gått igenom dagen & tänkt på det som hände i Ottawa. Får ont i magen av att tänka på att en ung ensamstående far sköts till döds enbart för att han gjorde sin plikt & för att det finns människor i den här världens som anser att det går att ta andra av daga på grund av ideologiska motsättningar. Så idag har det brunnit två ljus här hemma. Ett för korporal Nathan Cirillo & alla andra soldater som dött i tjänst samt ett för alla de nära & kära som vi inte längre har hos oss.
 
Lest we forget

Kommentarer
Postat av: Malin C

Åh kärleksmums... Om inte klockan vore 02:30 är risken överhängande att jag gått ner och bakat det NU. Ser jättefina ut!

Husmorstipsen de ger för fixering här är att gå sidledes i trappor och att studsa pilatesboll i sidled. Förmodar att det hjälper till att öppna upp bäckenet.

Svar: Mitra tyckte att det var helt fantastiskt med en dag ägnad åt choklad - så de var en hitt här i huset! :) Känns dessutom som en så härlig svensk klassiker, sånt som betyder lite extra när man är så långt hemifrån. De är galet lättbakade, så i fall att du känner dig sugen kan du ju alltid baka en sats & frysa in delar av den så att du har som amningsfika!
& tusen tack för tipsen! Paul ska försöka få tag på en pilatesboll antingen i morgon eller övermorgon & sen ska det studsas!
Ida

2014-11-12 @ 02:31:39
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0