Making the bed...

Jag hade ju gärna klarat mig utan de senaste 24 timmarna av skrämselhicka, men å andra sidan så fick jag rätt mycket pyssel gjort kring huset i mina försök att hålla hjärnan konstant upptagen! Det har lagats shepherds pie, sytts fler amningsinlägg & så fick jag till mitt första "fitted sheet". Insåg nämligen häromdagen att min mentala bild av babyns säng inte stämmer överens med de säkerhetsföreskrifter som finns här. Inte för fem öre. Allt som involverar kuddar, täcken & spjälskydd går tydligen bort pga kvävningsrisk... men det lämnar ju en enormt trist säng efter sig. Speciellt som jag hade tänkt sy lakan av ett gammalt vitt lakan vi hade liggande här i huset. Jättebra från ett återvinnings-/lite kemikalier perspektiv, men det såg ju för fattigt ut. Typ "Hej & välkommen till vårt hem a.k.a institutionen babyn!". Så gravidhjärnan tog över kontrollen & jag knatade iväg & köpte på mig en massa härliga tyger samt resårband & satte igång projekt "Pimp the Baby Bed". Följde de här instruktionerna & önskade väl ett par hundra gånger att jag inte ägnat alla syslöjdstimmar på grundskolan åt att brodera. Det gick nämligen lite knaggligt... Jag fick till hörnen så som det var tänkt:
Men de passade inte madrassen... Så alla fyra hörn fick sys om i omgångar innan jag tillslut fick till det någorlunda & kunde avancera vidare till resårbiten som sammarbetade lite mer (bara ett par små misstag, men tack & lov lättfixade):
När allt var klart bäddade jag Baby Cs säng med ett vattentätt flannelöverkast, trädde sedan på lakanet & placerade ut en av de två små sovpåsar som vi har för att få en känsla för helheten:
Det är ju inte den myspysigaste säng jag kan tänka mig, men det ser i alla fall hemskt mycket mindre sterilt ut än vad det gjort om det bara varit vitt, på vitt, på vitt. För även om det är en kombination som jag i vanliga fall älskar (svensk som jag är) så känns det på något sätt lite för hårt när det kommer till en liten pyttemänniska. Nu blir nästa steg att fixa till någon form av mobil samt kanske ett baby nest.

Kommentarer
Postat av: Alex

babynest är super! Om ni vill ha den lilla i er säng eller att ha bebin sovande på bordet när man äter och sen vill kunna bära runt till andra rum utan att väcka. De var min bästa grej första månaderna

Svar: Åh vad bra att veta! Har velat ha ett, men har ju så där mycket tid kvar för att få ihop allt jag vill ha gjort & vill inte lägga massa timmar på något som kanske inte används sen. Men om det var din bästa grej så känns det ju som ett rätt bra kvitto!
Ida

2014-10-18 @ 11:44:31
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

och om ni inte vill ha bebisen i er säng utan i spjälsängen så blir de ju lite trängre och mer ombonat (vilket de flesta bebisar gillar) i ett nest. Jag hade till och med vårt i vagnen några gånger för att de blev så mysigt för henne.

Bärsjal/sele och babynest var mina absolut bästa köp (ev tillsammans med många filtar! Smidigt att ha med och bädda gosigt i bilstolen, i en soffa hos en kompis, i vagnen osv osv + att de ofta blir ganska många kräk och mjölkfläckar så de är bra att ha ett litet lager om man inte vill tvätta flera gånger om dagen)

Svar: Lite som katter då - ju trängre & mer ombonat desto bättre! Får sätta mig ner & svära vid symaskinen till veckan då! :)
Bärsjal har vi fått av en vän, måste bara ta mig tiden att sätta mig ner med CDn den kom med för att lära mig hur den ska knytas. Sen får vi nog kompletera med ett par till filtar i lätt-tvättat material. Även om nu jag inte bryr mig SÅ mycket om hur mycket det tvättas per dag, Paul har nämligen lovat att vara tvättansvarig hela vintern. Smidigt!
Ida

2014-10-19 @ 08:45:20
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0