First prenatal class...

Vi har precis kommit hem efter vår första "prenatal class" (kan inte för mitt liv komma på vad det heter på svenska just nu). I ärlighetens namn går vi väl kanske inte dit för att lära oss så mycket, sen google kom in i ens liv känns den här typen av kurser kanske inte lika nödvändiga som vad de var förr i tiden. Däremot kändes det som en jättebra idé eftersom vi gärna vill träffa andra par som är i samma situation som vad vi är. Vår grupp är rätt liten, bara fyra par idag även om vi skulle ha varit sex, & alla som var där var väldigt trevliga - så det kändes väldigt positivt. Det enda som var lite negativt var väl att alla andra skulle få sina små knattar inom en & samma vecka i januari, så där ligger vi ju en bit före. Sen hade kanske någon kunnat hålla tyst om house centipede incidenten när vår lärare frågade om någon av oss läckt råmjölk... men tack & lov dog typ alla av skratt åt det hela, så det räddade upp situationen. Tror jag dött skämsdöden annars, om alla bara suttit där & glott på mig som om jag vore en cirkusclown utan sociala spärrar.
 
Rent informationsmässigt hann vi inte täcka så jättemycket, mest bara olika krämpor som eventuellt kan drabba en under graviditeten - check på nästäppa, blödande tandkött, sömnsvårigheter, förstoppning... & så illamåendet då, som det bara var jag som drabbats av. Fast om vi ska se det från den ljusa sidan, det har i alla fall aldrig varit så att jag undrat över om jag fortfarande är gravid eller inte!

Kommentarer
Postat av: Camilla

I Sverige heter det föräldrautbildning, på dem så har vi pratat om olika sorters smärtlindring, för och nackdelar med snitt/vaginal förlossning. Livet med bebis och allt som hör till med hormoner efteråt.

Skönt att träffa andra gravida och kunna prata/skratta och ventilera allt som rör grav/bebis :)

Kramkram
<3

Svar: Det var faktiskt väldigt skönt att få vara där & prata baby & graviditet med andra som förstod i alla fall lite (även om nu ingen annan mått dåligt). Var på en picnic annordnad av våra barnmorskor i helgen & hade hoppats på lite samma, men alla som var där var klienter som redan fått sina bäbisar. Så det var bara jag som vaggade runt där med min kagge, ÅH så avundsjuk jag kände mig på alla som inte var gravida längre! Så nu ser jag fram emot nästa föräldrautbildningsmöte så att jag kan känna mig som en i gänget av de som fortfarande väntar på att babyn ska komma/graviditeten ska ta slut!
Ida

2014-09-19 @ 22:29:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0