Dagens hjälte!

Ibland är det definitivt bättre att göra saker & ting på "det gamla goda sättet". Jag var ute en vända i rabatten tidigare idag & upptäckte då att någon tappat en liten vit, välälskad, mjukiskatt på vår uppfart. Snurrade runt ett par varv på trottoaren för att se om någon liten ledsen kattägare fanns inom synhåll - utan resultat. Däremot fick Eli, vår granne, syn på mig. Eli är kanske en 8-9 år gammal & förstår helt klart hur hård förlusten av ett älskat mjukisdjur kan vara, han bara "Oh no, someone lost it! What should we do?!". Moi, som kaaanske hade tänkt sätta katten på trottoaren & hoppas på det bästa kände genast det svettiga vuxenansvaret på mina axlar. Tills jag kom på att jag är med i en Facebook grupp för mammor i Guelph - räddningen! Sagt & gjort, jag förklarade för Eli att jag skulle ta ett kort på katten & efterlysa ägaren på FB:
Det gick så här: 8 likes & en debatt om vilka andra internet-forum jag skulle kunna lägga upp katten i. Under tiden satte Eli på sig sin hjälm & cyklade runt i kvarteret & pratade med alla barn & vuxna han mötte - hade någon kanske tappat en liten katt? Två timmars detektivarbete senare knackade Eli på vår dörr & berättade att han hade hittat kattens ägare, en liten tjej på kanske 5 år som stod på andra sidan gatan & inte vågade komma fram till vårt hus. Eli fick katten, sprang över gatan & gav den till den lilla tjejen som gav den världens jättekram. Alltså, så himla fint - blev så varm i hela hjärtat & hoppas verkligen att vi ska kunna uppfostra Tor till att bli en lika omtänksam liten individ!

Kommentarer
Postat av: Monica

Vilken fin kille, man blir ju riktigt glad av att läsa om honom. Du gjorde ju också en insats förstås:-), fint det med.

Svar: Jättefint - blir så glad för att en liten kille bryr sig så! Han hade ju kunnat spela hockey på gatan & inte brytt sig mindre, men tog verkligen på sig uppdraget att hitta ägaren till katten. Guldstjärna där!
Ida

2015-04-20 @ 01:33:38
URL: http://engelsktporslin.blogspot.com
Postat av: Alex

jag blir helt tårögd av sådant här :P rimligt. Men fint gjort av er båda iaf :)

Svar: Jo men jag kände också hur jag blev lite lipig när jag såg hur glad den lilla tjejen blev - så du är inte ensam om att vara lättrörd!
Ida

2015-04-20 @ 09:45:24
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com
Postat av: Jo

Alltså gud så fint! Verkligen en liten hjälte =)

Svar:
Ida

2015-04-20 @ 19:41:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0