Bruschetta direkt från trädgården...

Vi har plockat närmare två kilo körsbärstomater så här långt, men nu börjar även de större tomaterna mogna & det är ju bara att inse att det är tomater till varje måltid som gäller. Det här var dagens skörd:
Sweet 100, Black Cherry, Yellow Pear, Beef steak & Black Seaman. Så här låter Paul varje gång jag säger det sista namnet "Hehehehe". Anyway... Eftersom det gäller att äta undan fick det bli bruschetta till dagens linssoppa (japp, jag fortsätter enträget med våra vegetariska torsdagar):
Alltså, jag fattar inte att det faktiskt lönar sig att sälja bruschetta på affären. Är det ens möjligt att hitta en lättare topping?! Fast det kanske bara är här i nordamerika som det går att köpa färdiglagad bruschetta... eller finns det hemma på ICA också?

Kommentarer
Postat av: Jo

Tror att jag sett fryst bruschetta i nån affär.
Jag hoppas verkligen att du har rätt om att körsbärstomaterna går relativt fort annars kommer de få de bli klara inomhus.

Svar: Det ska stå på fröpåsen hur länge det tar mellan sådd & skörd, så du kan använda det för att räkna ut när du kan förvänta dig skörd. Det du måste ha koll på är framförallt natt-temperaturen, är den för låg blir det inga tomater oavsett hur varmt det är på dagen. Du kan läsa mer här:
http://www.gardeningknowhow.com/edible/vegetables/tomato/growing-temp-for-tomatoes.htm
Ida

2015-08-15 @ 09:58:29
Postat av: Jo

Tack! =)

2015-08-17 @ 10:40:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0