Dagens drama...

Varje dag går Tor & jag på promenad i parken & det brukar vara en väldigt lugn tillställning, lite så där att "hund som jagar frisbee" ses som ett spänningsmoment. Idag blev det ändring på det. Lagom tills att jag satt ner Tor i vagnen får jag nämligen synd på en stor vit hund som springer lös längsmed vår gata. Ingen ägare i sikte, men den har ett halsband & ser välhållen om än rätt skitig ut. Jag spanar runt gatan i hopp om att få syn på en ägare eller åtminstone någon annan (vem som helst!) som kan styra upp situationen... Noll tur. Svär lite inombords & ringer upp Humane Society (som har hand om borttappade/oönskade djur) medan vi joggar efter hunden som nu är på väg ner mot parken. Får en vänlig dam på tråden som informerar mig om att jag spårar en Himalayan Mountain dog (eller något i den stilen), att det finns en efterlysning på hunden & "kan jag kanske spåra den tills hundens ägare kan ringa upp mig?". Fem minuter senare ringer ägaren upp... Han befinner sig på jobbet 40 minuter bort. Här kan det ha hänt att jag sa heeelvete inombords. Han berättar att Tsarina rymde tidigt på morgonen men att han ska be sin mamma eller flickvän att komma över - om jag bara kan hålla koll på hunden tills de hinner komma fram. Nu följer cirka en timme av "snabb joggingtur med vagn". Tor skriker av glädje över den plötsliga off road upplevelsen medan mamma svettas hinkar & dör skräckdöden när Tsarina springer ut på jätte trafikerade Victoria Road. Tillslut springer hunden in i en trädgård med staket runtomkring & jag smäller igen trädgårdsgrinden & ringer upp ägaren. Visar sig att Tsarina tydligen tröttnat totalt på äventyret/mig, så hon har sprungit hem till sin egen trädgård som ligger bara ett stenkast från vårt hus! Eric, ägaren ber mig kedja fast henne så att hon inte kan rymma igen. Här blir jag liiite harig, ensam i en främmande trädgård med Tor & en ordentligt stor hund, så jag springer över till min granne Melanie som har hund & ber henne följa med tillbaka & sätta fast kedjan. TADA, fastkedjad rymling!
Nu har jag precis varit över med en stor skål med vatten så att hon har något att dricka i värmen & jag känner mig som dagens goda samarit! Det är väl inte något jag hade velat göra på heltid, jaga förrymda hundar alltså, men jäklar vad bra det känns att allt slutade väl & att hon kom hem oskadd!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Då har du dagens motions och äventyr avbockad då *fniss*

Svar: Haha, jo tack! Avskyr att springa & gjorde det inte ens innan jag blev gravid, så det här var första ordentliga löpturen på ÅR! :)
Ida

2015-08-18 @ 19:49:45
Postat av: Jo

Bra jobbat! Skönt att allt ordnade sig.

Svar: Himla skönt - blev lite stressigt där ett tag när hon höll till längsmed vägen! Blir ju lipig av överkörda vilda djur, så hade Tsarina blivit överkörd mitt framför ögonen på mig hade det varit helt sjukt jobbigt.
Ida

2015-08-19 @ 09:48:54
Postat av: Veronica

Alltså! Du ÄR en god människa!
/många kramar

Svar: Men åh, tack! En djurälskare är jag alldeles säkert - mår så dåligt när de far illa, så kan jag göra något för att hjälpa till så gör jag det utan att blinka!
Ida

2015-08-19 @ 10:42:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0